Vajinal beyazlatma ismi de verilen genital bölge beyazlatma işlemi hakkında merak edilenler oldukça fazladır. Genital bölge yaşa, hormonel değişimlere, bazı cilt hastalıkları gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu değişimlerden biri de vajina kararmasıdır. Beyazlatma işlemi kişinin cilt yapısına göre farklı yöntemlerle uygulanabilmektedir.

Ergenlik ve hamilelik sırasında östrojen seviyeleri yükselir, bu da bu alanların pigmentasyonunun artmasına neden olmaktadır. Vulva bölgesindeki renk farklılıkları bundan kaynaklanabilmektedir.

  1. Genital bölge beyazlatması nedir?

Vajina beyazlatma yöntemleri farklı şekillerde olabilir. Bazı bakım kremleri, kimyasal peelingler ya da lazer tedavileri bulunmaktadır. En sağlıklı ve etkili yöntem ise bir kadın hastalıkları kliniğinde uzman doktor tarafından uygulanan lazer tedavileridir. Özellikle evde kendi kendine uygulayabileceğiniz yöntemler olarak internette dolaşan bilgiler tamamen yanlıştır. Bakım kremleri ve kimyasal peelingler sağlıklı ve etkili değildirler. Vajina ile ilgili işlemler mutlaka bir doktor kontrolünde yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki vulvadaki renk değişimleri normaldir. Bununla birlikte, vulva cildiniz ani ve şiddetli bir değişiklik geçirdiyse, bir doktora başvurmalısınız. Değişiklik daha büyük bir tıbbi soruna işaret ediyor olabilir.

  • Genital bölge kararması ne zaman artar?

Genital bölge kararmasının en önemli nedenlerinden biri ilerleyen yaştır. Bununla birlikte gebelik ve doğum, sigara kullanımı, genital hijyen sağlanmaması, doğum kontrol hapları kullanımı ve kimyasal maruziyet genital renk farklılıklarına neden olmaktadır.

  • Hangi hastalıklar genital bölgede kararmaya neden olur?

Genital bölgede ani ve büyük bir değişiklik meydana geldiğinde doktor kontrolü gerekmektedir. Genital bölgede kararmalara neden olan sağlık sorunları;

  • Polikistik over sendromu,
  • İnsülin direnci,
  • Obesite (Şişmanlık),
  • Cushing sendromu,
  • Tiroid hastalıkları,
  • Addison hastalığı,
  • Adrenal bezde hormon salgılayan tümörler.
  • Vajina beyazlatma tedavileri nelerdir?

Genital bölge beyazlatma tedavilerinde lazer tedaviler uygulanmaktadır. Vajina beyazlatma estetik bir işlemdir. Ciltte yanma gibi herhangi bir yan etkinin olmaması için bu işlemi alanında uzman tecrübeli bir doktor yapmalıdır.

  • CO2 lazerler,
  • Erbium yag lazerler,
  • Q Switch lazerler,
  • Renk açıcı mezoterapi ürünleri,
  • Dermabrazyon ve Mikrodermabrazyon,
  • Genital PRP,
  • Evde kullanılabilen solüsyonlar sayılabilir.
  • Vajina beyazlatma operasyonu ne kadar sürer?

Bu işlem yaklaşık 25 dakika kadar sürer. Operasyondan sonra kişi normal günlük hayatına geri dönebilir. Yürüyüşünde herhangi bir farklılık olmaz.

  • Lazerle genital bölge beyazlatma nasıl yapılır?

Lazer ile vajina beyazlatma işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Genellikle bu işlem tek seansta bitmektedir. Fakat bununla birlikte cilt yapısına göre 2-3 seans da sürebilir. Lazer uygulamasından üç gün önce bu bölgeye herhangi bir kozmetik ürünü sürülmemelidir. Doktorunuz bu konu hakkında size önceden bilgilendirme yapacaktır. Uygulama sırasında her kişinin cildine göre özel lazer ayarlaması yapılmaktadır.

  • Lazerle vajina beyazlatma işlemi zararlı mı?

Temiz, güvenilir ve tecrübeli bir klinikte yapıldığı taktirde lazerle vajina beyazlatma işleminde herhangi bir zarar yoktur. Fakat doz ayarlamasının iyi bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle işlemin yapılacağı merkezin seçimi çok önemlidir.

  • Vajina beyazlatma kalıcı bir uygulama mı?

Hormonlar ve başka pek çok faktöre bağlı olarak yeniden vulvada kararma meydana gelebilir. Bu kararmanın gecikmesi için işlem sonrasında düzenli bakım yapılmalıdır. Kimyasal ürünler kullanmaktan kaçınma, nefes alan iç çamaşırı, sağlıklı beslenme gibi faktörle kararmayı geciktirir.

  • Lazer vajina beyazlatma uygulamasında ağrı olur mu?

Bu işlem tıbbın birçok alanında kullanılan ileri teknolojik cihazlar vasıtasıyla yapılmaktadır. Bu nedenle kişinin genel sağlığına ve cilt yapısına zarar vermez. Bununla birlikte kısa süre içerisinde yapılabilen işlem bölgenin uyuşturulması ile uygulanır. Bu nedenle sırasında herhangi bir ağrı olmaz. Fakat beyazlatma işlemi sonrasında hafif bir şekli şişlik ve kızarıklık olması mümkündür. Böyle bir durumla karşılaşılırsa doktor tarafından reçete edilecek olan krem ve ilaçların düzenli kullanılması ile birkaç gün içerisinde tüm bu belirtiler ortadan kaybolur.

  1. Lazerle vajina beyazlatma fiyatları nedir?

Her kliniğe göre değişiklik gösterebilen vajina beyazlatma fiyatı ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İzmir Kadın Hastalıkları Doktoru Op.Dr. Hasan Ulaş Başyurt deneyimli ve uzman kadrosuyla vajina beyazlatma alanında en etkili sonucu garanti etmektedir.

  1. Genital bölge beyazlatması sonrası cinsel ilişki

Genital bölge beyazlatma uygulamasından yaklaşık bir hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Uygulama sonrası kişi doktorun önerisi ile cinsel yaşamına devam etmektedir.

  1. Güneş ışınları zararlı mıdır?

En sık merak edilenlerden biri de uygulama sonrası güneş ışınlarının zararıdır. Doktor önerisi boyunca güneş ışınlarının direkt olarak maruz kalmamak gerekmektedir. Bununla birlikte uygulama sonrasında ilk günlerde sıcaklık nedeniyle cilde zarar verebilecek sauna, solaryum ve hamam gibi ortamlardan kaçınmak gerekir.

  1. Vajina beyazlatma kremleri var mı?

Cildin herhangi bir bölgesindeki kararma için farklı krem ve bitkisel karışımlar satılmaktadır. Fakat özellikle diz kapağı kararması, dirsek kararması ve koltuk altı kararması için kullanılabilecek olan bu kremler genital bölge beyazlatması için uygun değildir. Özellikle de bu bölgede kullanılacak kimyasal karışımlar ve ağır metallerin bulunduğu formüller cilde beklenmedik zararlar verebilmektedir.

  1. Genital beyazlatma sonrası bakım nasıl yapılmalıdır?

Genital bölgenin kuru tutulması bu noktada önem arz etmektedir. Düzenli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir. Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Bununla birlikte vajinal duş uygulaması yapılmamalıdır.

Daha fazla detaylı bilgi için https://opdrhasanulasbasyurt.com/vajina-beyazlatma/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir