Labioplasti

İzmir Labioplasti

İzmir labioplasti, vajinadaki iç ve dış dudaklarda oluşan sarkmaların ve büyüklüklerin düzeltildiği bir genital estetik operasyonudur.

İç dudak estetiği en çok aranan genital estetik operasyonlarındandır. Vajina girişinde bulunan ve vajina açıklığını koruyan labia minora (iç dudaklar) ve labia (dış dudaklar) olması şartlarıyla yapılan operasyondur.

Labioplasti Nedir? Labioplasti Ne Demek?

Labioplasti, labia minör (dış dudak)- üretranızı ve vajinayı çevreleyen kıvrımlı deriyi küçültmek için yapılan cerrahi işleme denir.

Fazla deri fiziksel aktiviteler ve cinsel ilişki sırasında rahatsızlığa neden olabilir. Labioplasti ayrıca kozmetik nedenlerle ve cinsiyet belirleme ameliyatının bir parçası olarak da yapılmaktadır.

Labioplasti, labianızın boyutunu küçültmek veya büyütmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Ameliyat, labianızın görünümünü iyileştirmek ve fiziksel rahatsızlığı azaltmak veya cinsiyeti doğrulayan ameliyatın bir parçası olarak yapılır.

Dudakların vajina açıklığı etrafındaki deri kıvrımlarda iki farklı deri vardır. Dış kıvrımlara büyük dudaklar anlamına gelen labia majora denir. Bu kıvrımlar, dış genital organlarınızı koruyan ve ergenlikten sonra kasık kıllarıyla kaplanan daha büyük etli kıvrımlardır. İç kıvrımlara küçük dudaklar anlamına gelen labia minora denir. Bu deri kıvrımları üretranızın (çişinizin vücudunuzu terk ettiği yer) ve vajinanızın açılmasını korur.

Labioplasti yani iç dudak küçültme ameliyatı kadınlarda burun ve meme estetiği operasyonlarından sonra en çok tercih edilen bir operasyondur.

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır sorusunun cevabı şöyledir: Labioplasti ameliyatında fazla, düzensiz, geniş ve sarkık görünümde olan dudak kısımları ile kıvrıntılar çıkarılır. Daha sonrasında estetik dikişler konulur.

Labioplasti Neden Yapılır?

Labioplasti işleminin nedenlerini ve labioplasti fiyatlarını belirleyen farklı sebepler vardır. Bu sebepler sırasıyla şöyledir:

1. Tıbbi Ve Fiziksel Nedenler

Labia minör boyutunu küçültmek, labia majora’nın kenarlarından dışarı taşmamasına neden olur. Fazla dudak dokusu bükülebilir, sıkışabilir. Ayrıca egzersiz, fiziksel aktiviteler (bisiklete binmek veya koşmak gibi) cinsel ilişki sırasında fiziksel rahatsızlığa ve tahrişe neden olabilmektedir.

Fazla doku temizliği zorlaştırabileceğinden ve idrar yolu enfeksiyonlarının gelişmesine yol açabilecek bakterileri barındırabileceğinden hijyen ve sağlığı iyileştirmek için labioplasti operasyonuna başvurulmaktadır.

2. Kozmetik Ve Duygusal Nedenler

  • Doğumdan veya yaşlanmadan sonra daha genç bir görünüme kavuşmak için
  • Vajinada dudaklardan bir tarafı diğerinden daha uzun veya farklı bir şekle sahip olduğunda, labia minör veya labia majora’nın asimetrisini (düzensiz şekil) azaltmak için
  • Vücuda uygun pantolon veya tayt giyerken özgüveni artırmak ve görsel çizgileri, çıkıntıları veya “deve burnu” görünümünü ortadan kaldırmak için (Fazla iç dudak dokusu varsa, dar giysiler de fiziksel rahatsızlığa neden olabilir.)
  • Yakın temas sırasında cinsel organınızın görünümüyle ilgili rahatlığı, güveni ve cinsel sağlığı geliştirmek için

3. Cinsiyeti Doğrulayan Ameliyat

Ameliyat cinsiyet doğrulama sürecinin bir parçasıysa, mevcut genital doku kullanılarak labia oluşturulabilir. Labioplasti, diğer rekonstrüksiyon ameliyatlarından önce veya sonra yapılabilmektedir.

Bir Labianın Aşırı Büyümesine Ne Sebep Olur?

  • Yaş, menopoz veya diğer hormonal değişiklikler
  • Hamilelik ve doğum
  • Kilonuzdaki değişiklikler
  • Genetik etkenler labia majör dokusunu incelterek labia minörlerin labia majörden dışarı çıkmasına izin verebilir.

Labioplasti Fiyatları

Labioplasti fiyatları hastadan hastaya değişmektedir. Labioplasti fiyatları hakkında direkt olarak bir bilgi vermek doğru değildir. Fiyat hakkında detaylı bilgi almak için öncelikle Jinekoloj Uzmanı tarafından muayene edilmeniz gerekmektedir.

Vajina Dudaklarında Sarkmalar Neden Olur?

Vajinanın dudaklarındaki sarkmalar birçok sebepten ötürü olabilmektedir. Kadınlarda yaşlanma ve genetik yatkınlığın yanı sıra, kronikleşen enfeksiyonlar, normal doğum gibi durumlarda vajina dudaklarında sarkmaya neden olabilir.

Labiopliasti (İç Dudak Küçültülmesi) 

Günümüzde estetik cerrahi tekniklerinin ilerlemesi ile vajinal ya da cinsel estetik de yeni bir boyut kazanmıştır.  Doğumdan sonra veya genetik olarak vajinanın iç ve dış dudaklarında sarkmalar meydana gelebilir. Bu durum yaş aldıkça ortaya çıkabileceği gibi çevresel etkenlerden dolayı da meydana gelebilir. Vajinanın iç dudaklarında ter bezleri oldukça yoğun olarak bulunduğu için bazı durumlarda nemden dolayı da mikroplar hızla çoğalabilir. Bu da enfeksiyon ve kötü kokulara sebebiyet verebilir. İç dudak ve dış dudaklarda görülen sarkma plastik cerrahi müdahale ile düzeltilebilir. İzmir labioplasti ameliyatı diğer bir adıyla İzmir iç dudak estetiği ile kişilerin kendine olan güveni artacaktır.

Vajinadaki iç dudaklar, yapısı gereği ter bezi açısından zengin bir bölgedir. Bundan dolayı o bölgede neme bağlı olarak mikrop ve bakteri oluşumu çok fazla olabilir. Bu durumlara bağlı olarak oluşan enfeksiyon kötü koku ve ağrılara sebebiyet verebilir. Bu durum aynı zamanda kişinin cinsel hayatını da olumsuz yönde etkileyen bir durumdur. Büyük ve sarkık olan iç dudaklar tahriş olabilir, cinsel ilişki sırasında ağrıya hissi yaşanabilir. Bundan dolayı Labioplasti, sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da çok önem taşıyan bir işlemdir.

İzmir labioplasti sonrasında dikişler estetik dikiş olmaktadır. Operasyon sonrasında dikiş aldırma veya pansuman ihtiyacı duyulmaz. Operasyon sonrasının ertesi günü evinize gidebilirsiniz. Operasyonun sonrasında direkt duş almanız çnerilmez. Operasyonun üçüncü gününden itibaren ılık suyla duş almanız önerilmektedir. Libioplasti operasyonu sonrasının ilk 6 haftasında cinsel ilişkiye girmemeniz gerekmektedir.

İç dudak estetiği, 18 yaşını doldurmuş, vajinasının görünümünden memnun olmayan her kadına yapılabilmektedir.

Hayır! Labioplasti sonrasında iç ve dış dudaklarda veya klitoriste herhangi bir duyu kaybına sebep olmaz, orgazmda azalma durumu yaşanmaz.

Hayır! İç ve Dış dudaklar vajinanın dışında, kızlık zarı ise vajinanın 1-2 cm içerisinde bulunmaktadır. Labioplasti’de vajinanın içine herhangi bir işlem uygulanmayacağı için kişinin kızlık zarı da zarar görmeyecektir.

İzmir labioplasti işlemi bir ameliyat değildir. İşlem sırasında bölgeye anestezik ilaçlar enjekte edilir. Kişi, bu işlem yapılırken hiçbir şey hissetmemektedir.

Operasyonun ilk 6 hafta sonrası kişi cinsel hayatına geri dönebilmektedir.

Hayır! Kişinin Labioplasti sonrası gebe kalma ve doğurma gibi durumlarından herhangi bir problem yaşanmaz.