Kapalı Rahim Ameliyatı
Kapalı Rahim Ameliyatı, genel anestezi altında, göbek deliğinden içeri, ince bir cihazın sokulmasıyla yapılan ve aynı zamanda cerrahinin ekranda izlenebilirliğinden dolayı rahatlıkla gerçekleşen bir operasyondur.
Rahim ile ilgili problemleri olan kadınların gerekli muayeneler sonrasında doktorlar tarafında rahim alınması gereğinden bahsedilebilir. Rahim alma ameliyatı uzun süreli kanamalı ve rahim kanseri gibi durumlarda başvurulmaktadır. Diğer bir adı da Laparoskopik cerrahi bir işlemdir.
Rahim Neden Alınır?
Rahimin alınması operasyonu belli başlı nedenlerden dolayı yapılmaktadır. Bunlara en çok sebep olan komplikasyonlar:
- Myomlar, Rahim Sarkması
- Düzensiz Kanamalar
- Serviks Kanseri, Yumurtalık Kanseri,
- Servikal Displazi, Rahim İç Duvar Kanseri
- Doğum Sırasında Kontrol edilemeyen kanamalardır.
Rahim Alma İşlemine Ne Zaman Başvurulmalıdır?
Kapalı rahim alma ameliyatına başvurulmasına gereken durumlar arasında normal olmayan vajinal kanama, kronik pelvik ağrı, rahim ağzı ya da yumurtalık kanseri sayılabilir. Kanser dışında kapalı rahim alma işlemine başvurulması için diğer tedavi yaklaşımlarında başarı alınmamış olması gerekir.
Kapalı Rahim Alımının Riskleri Var mıdır?
Kapalı Rahim Alımı neticesinde genel anestezi altında yapılan bir operasyondur ve diğer operasyonlar gibi uzman ve deneyimli hekimler tarafından yapılmazsa kendine göre komplikasyonlar oluşturabilmektedir fakat bunların görülme olasılığı çok düşüktür. En belirgin komplikasyonlar mesane, idrar yolları, bağırsaklar, damarlar gibi organların hafif şekilde zarar görmesi olabilir.
Kapalı Rahim Alımı Operasyonu Sonrasında Hastanede Yatmam Gerekir mi?
Evet! Daha sağlıklı bir iyileşme süreci ve doktor gözetimi için hasta bir gece hastanede kalabilir.
Kapalı Rahim Alımı Sonrasında Gebe Kalabilir miyim?
Hayır! Kapalı Rahim İşlemi yapıldıktan sonra tekrar gebe kalmak mümkün değildir.