Kürtaj Nasıl Yapılır?

Hayır, kürtaj  işlemi uygulanan kişinin kürtaj yapıldığının anlaşılması söz konusu bile değildir.

Kürtajdan Sonra Adet (Regl) Düzensizliği

       Kürtajdan sonra regl  düzeninde kısa vadeli bozulma olması  gayet normal bir durumdur. Çünkü kürtajdan önceki adet düzeni değişebilmektedir. Hastanın kürtaj olmadan önce de  adet düzensizliği şikayeti var ise , bu düzensizlik kürtaj sonrası da devam edebilmesi söz konusudur. Bu konular da doktorunuzdan bilgi edinmeniz doğru olandır.

Kürtaj Sonrası Hamilelik Olur Mu?

Kürtaj sonrası hamile kalma konusunda, yapılan kürtaj işleminden dolayı her hangi bir engel yoktur. İşlem sonrası ilk regl   görülmeden bile hamile kalma durumları  tabi ki  görülmektedir. Ancak rahimin kendini toparlaması ve sağlıklı bir hamilelik  geçirilebilmesi için  hekiminizin size önerdiği süre kadar beklemek gerekmektedir. İlk gebeliğinde kürtaj olan kişilerin, bir daha gebe kalamayacağı şeklinde yanlış bir bilgi vardır. İlk kürtajdan sonra da tekrar hamile kalma konusunda, yapılan kürtaj işleminden kaynaklanan bir engel söz konusu  kesinlikle değildir. Yani kürtaj sonrasında  kısırlık gibi bir durum olamaz . Tabi kürtaj işleminin doğru kişilerce ve doğru koşullarda yapılması, kürtaj sonrası sağlıklı hamilelik için oldukça önemlidir.

Kürtaj Sonrası Tekrar Hamile Kalmak İçin Ne Kadar Beklemek Gerekir?

Hastanın kendisine bağlı olarak değişebilmekle beraber, kürtajdan sonra ortalamada 20-40 gün arası bir süre sonra regl görülmeye başlanır. Tekrar hamile kalma konusu için; vücudun toparlanması için 2 adet döneminin sağlıklı bir şekilde geçmesi, yani kürtajdan sonra ortalama 2.5-3 ay beklenmesi tavsiye edilir. İzmir kürtaj da  karşılaştığımız bazı hastalar da rahmin toparlanması için 6 aya kadar bir sürenin beklenmesi ve cinsel ilişkiye girerken korunulması gibi durumlarla da karşılaşılabilmektedir. Hastanın hamilelik kararı alması durumunda bir jinekolojik muayene ve devamında doktorun uygun görmesiyle ve folik asit takviyesi ile hamilelik sürecine başlanması tavsiye edilir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir