Kürtaj Fiyatları Nedir ve Nerede Kürtaj Yaptırmalıyım?

Kürtaj pek çok kadın için verilmesi güç bir karar olsa da yanlış zamanlamaya sahip gebeliklerde kişilerin ve ailenin geleceği için bazen tek seçenek haline gelmektedir. Bu gibi durumlarda eğer karar alınmış ise ortaya yeni bir soru çıkacaktır; kürtaj için operasyonu nerede yaptırmalıyım ve kürtaj fiyatları nedir?

Yasal gerekliliklere uygun şartlar altında istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması kararını verdiğinizde operasyonu geçireceğiniz klinik ve doktor seçiminde dikkatli olmalısınız. Özellikle kürtaj fiyatları konusunda maddi çekincelerden doğan yanlış seçimler sizi konusunda uzman olmayan kişilere ve gerekli ekipmanlar olmayan steril olmaktan uzak ortamlara sürüklemesine izin vermemelisiniz.

Kürtaj Fiyatları Nedir?

Öncelikle operasyon için başvurmuş olduğunuz klinik veya hastanenin ekipman seviyesi ve hekiminizin yetkinliği gibi unsurların kürtaj fiyatını belirlediğini söylemek isteriz. Diğer yazılarımızda sizlere anlattığımız gibi kürtaj sırasında lokal veya genel anestezi yöntemleri kullanılmaktadır. Bu anestezi yöntemleri hekim ve hastanın ortak kararıyla oluşup kürtaj fiyatına etki eden faktörlerdendir. Kürtaj fiyatları ayrıca yapıldığı semt ve şehre göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Tüm bunların yanında hastanın hamileliğin kaçıncı haftasında olduğu (yasal sınırları geçmemek kaydıyla) kaçıncı kürtaj operasyonu uygulanacağı ve diğer olası rahatsızlıkları ile özel ihtiyaçlarının bulunup bulunmaması kürtaj fiyatına etki eden faktörlerdendir.

Hastaneler, klinikler ve hekimlerin rekabet kurumunun kuralları gereğince fiyat bildirir şekilde reklam yürütmesi yasak olduğu için kürtaj fiyatları nedir sorusuna kolayca bir cevap bulamazsınız. Ayrıca Türk tabipler birliği de fiyat bildiren reklamların yapılmasını yasaklamıştır. Zaten hastayı detaylıca muayene etmeden ve gerek sağlığı gerek psikolojisi için doğru şartları görüşmeden yazılı veya sözlü olarak üstünkörü bir şekilde fiyat veren kimselere güven duyulmayacağını bilmekte fayda bulunmalıdır.

“Kürtaj fiyatları” nedir diye sormadan önce ilk olarak akla getirilmesi gereken şey sağlığım için önemli olan nedir sorusunu sormak olmalıdır. Yanlış ellerde yapılan yanlış işlemler enfeksiyonla sonuçlanabilir, hasta sağlığını tehlikeye atabilir hatta daha kötüsü hayati tehlikeleri bile yanında getirebilir. Doğru şartlar altında kürtaj işlemini gerçekleştirmek için öncelikle hekiminizden randevu alıp, detaylı bir muayenenin ardından tüm ihtiyaçlarınızı göz önüne bulunduran doktorunuza gönül rahatlığıyla kürtaj fiyatları nedir diye sorabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir