Pelvik Ağrı Nedir?

Pelvik Ağrı Nedir? Pelvik ağrı karnın en alt kısmında ya da göbeğin altında oluşmaktadır. Bu bölgede bayanlar için önemli organlar bulunmaktadır. Bu bölgede öncelikle yumurtalık bulunmaktadır. Rahim, vajina ya da anüs bu bölgede yer almaktadır. Kalın bağırsak da bu bölgeye aittir. Mesane hatta alt idrar yolları da bu bölgenin organlarıdır. İzmir kadın hastalıkları doktoru tarafından bu ağrının son zamanlarda kadınları mustarip ettiğini gözlemlemektedir.

Ağrı ilk başlarda ince bir ağrı olarak başlamaktadır. 3 ay ya da 6 aylık süre ile ağrının geçmemesi en önemli belirtisidir. Pelvik ağrı bazen kas ağrısı bazen kemik ağrısı ya da organ ağrısı şeklinde hissedilmektedir. Ağrı kas kasılması şeklinde sürekli olarak devam etmektedir.

Pelvik Ağrı Ne Demek?

Pelvik ağrı pelvik bölgede altı aydan daha uzun süren ağrıların genel adıdır. Kadınların canlarını yakmaktadır. Bu ağrı ilk olarak kadının anne olma organlarında sorun yaşandığını göstermektedir. Dolayısıyla en kısa sürede uzman bir İzmir jinekolog tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir. Pelvik ağrı erkeklerde çok nadir görülmektedir. Bu nedenle kadın hastalığı olarak algılanmaktadır. Pelvik ağrının belirtileri kısaca şöyle tarif edilmektedir.

  • Adet krampları ya da sancılı yumurtlama
  • Kanser
  • Yumurtalık kistleri
  • Cinsel ilişki esnasında acı hissetme ya da yanma. İlişki sonrasında günlerce süren ağrılar.
  • Bazen kabızlık olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • İştah kaybı buna paralel olarak dışkılama da sorunlar.

Kadın hastalıkları doktoru olan uzmanlara göre nedenleri ise şöyle sıralanmaktadır.

  • Apandisit sorunu şişme ya da patlama
  • Hamilelik ya da dış gebelik olarak bilinen gebelik
  • Düşük hatta önceden yapılmış olan düşük
  • İdrar ya da mesane yolu hastalıkları. Bu hastalıkların başında enfeksiyon ya da kanser gelmektedir.
  • Korunmasız cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklar.
  • Böbreklerin işlev bozukluğu ya da kum taş gibi durumlar.
  • Kırık pelvis kemikleri gibi nedenler bu hastalığı tetiklemektedir.

Pelvik Ağrı Nedir

Pelvik Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Pelvik ağrı nedir? , hangi doktora gidilir.Bizim ülkemizde maalesef bireyler bu hastalık konusunda gerekli bilince sahip olmamaktadır. Pelvik bölgedeki ağrıyı diğer ağrılardan ayırt edememektedir. Ağrının tespitini yapmak adına çok farklı doktorlara gidilmektedir. Bu doktorların verdiği ilaçlar kullanılmakta hatta ağrının daha da artması mümkün olmaktadır. Bir kadın doktoruna tedavi olmadan önce kapı kapı gezilmektedir.

Pelvik ağrıların tanı ve tedavisi için İzmir kadın doğum doktoru gidilmesi gereken ilk yerdir. Eğer sürecin ilerleyen zamanlarında ihtiyaç duyulursa bir algolog doktordan yardım alınmalıdır. Pelvik ağrının nedenin anlaşılması tedavi süreci için önem arz etmektedir. Bu tedavi bazı durumlarda farklı alanlarla kombine olarak yapılmaktadır. Hastalığa sebep eğer bir kist ise İzmir jinekolog eşliğinde genel cerraha başvurulmalıdır. Ağrının sebebi cinsel bir hastalık ise zührevi hastalıklara yönlendirme yapılmaktadır. Ağrı bir kemik sorunu nedeniyle yaşanıyor ise ortopedi doktoru sürece dâhil edilmelidir. Pelvik ağrının tespiti için gerekli bazı ön tedaviler vardır.

Bu tedavilerin ilki kan ya da idrar testleridir. Bu testler özellikle bayanlarda ağrının sebebi konusunda fikir vermektedir. Enfeksiyon ya da kanser gibi durumların tespiti mümkündür. Diğer bir ön tedavi ise ultrasondur. İzmir jinekolog ultrason tedavisi ile idrar yollarındaki kist anında görmektedir. Zührevi hastalık olduğundan şüphelenilen durumlarda penis ya da vajinadan kültür alınması. Bu kültürler çeşitli testlere tabi tutularak sorunun kaynağı öğrenilmektedir.

Pelvik ağrının bir diğer teşhis yöntemi de kolonoskopidir. Bu işlem ile varsa kanamanın sebebi ortaya çıkmaktadır. Gebelik testleri. Genellikle üreme yaşlarında olan kadınlar da işe yaramaktadır.

Pelvik Ağrı Nasıl Geçer?

Pelvik ağrının geçmesi için her şeyden önce İzmir kadın hastalıkları doktoru ile görüşmek gerekmektedir. Bu tedavinin başarıya ulaşması için sorunun kaynağına inmek gerekmektedir. Pelvik ağrı tedavisi birçok farklı şekilde yapılmaktadır. Bu tedavi yöntemleri sırasıyla;

  • Ağrı kesici ilaçlarla tedavi; özellikle aspirin bu tedavide önemli rol oynamaktadır. Yine bu tedavinin tam anlamı ile sonuca ulaşmasını sağlamamaktadır.
  • Bazı durumlarda hormon tedavileri; kadınlarda genellikle adet döneminde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Nadiren başarı sağlamaktadır.
  • Antibiyotik tedavisi; bu tedavi enfeksiyonlar oluştuğu gözlemlediğin de kullanılmaktadır. Eğer sorun bakteri tabanlıysa bu tedavi başarı sağlamaktadır. Antibiyotik ilaçlar kesinlikle kadın hastalıkları doktoru onayı olmadan kullanılmamalıdır.
  • Antidepresan ilaç tedavisi; her ne kadar bayanlarda depresyon olmasa da bu ilaç bazı durumlarda iyi gelmektedir.
  • İlaç tedavisi dışında başvurulan fizik tedavi; bu tedavi yöntemi ile egzersiz programı ile uygulanmaktadır.
  • Psikolojik tedavi; cinsel bozukluk, istismar ya da kişilik bozukluğu gibi durumlarda uygulanmaktadır.
  • Bazı durumlarda ise ne yazık ki son çare ameliyat olmaktadır. Bu yönteme İzmir jinekolog karar vermektedir.

Tüm bu tedaviler uygulandıktan sonra ağrı sorunu çözülmektedir. Bayanlarda adet düzene girmekte ya da ağrısı sona ermektedir. Bu ağrı ileride tekrar edebilme potansiyeline sahiptir. Pelvik ağrı sorunu yaşayan kişiler anne olmaktadır. Bu durumun korkulara sebep olması yersizdir. Bazen gebelik sonuçlanınca ağrı kendiliğinden geçmektedir. Kadınlar yaşadıkları en ufak bir ağrıda doktora başvurmak zorundadır.

Pelvik Ağrı Nerede Hissedilir?

Pelvik ağrı göbeğin alt kısmında hissedilmektedir. O bölgede yer alan herhangi birinin ağrıması pelvik ağrı olarak adlandırılmaktadır. Bu ağrı genellikle üreme organlarında görülmektedir. En büyük baskıyı kasık olarak bilinen bölgeye yapmaktadır. Bazı durumlarda ağrı sabit olarak kalmamaktadır. Ağrı günden güne bölgenin tümüne yayılmaktadır.

Kürtaj Hakkında Merak Edilenler

Kürtaj Hakkında Merak Edilenler

Kürtaj Hakkında Merak Edilenler. Kürtajın kelime manası temizlenme ya da arında anlamına gelmektedir. Bilinen manası ile de normal şekilde ilerlemeyen ya da istenmeyen gebeliği sonlandırmak demektir. Bu tedavi esnasında acı hissedilmemekte hatta birkaç dakika içinde bitmektedir. İzmir kadın doğum doktoru sadece hayatı tehlike oluşturan durumlarda uygulanması gerektiğini söylemektedir. Tedavinin gerçekleşmesi için birçok farklı yok bulunmaktadır. Kürtajın nedeni uygulanması planlanan tedaviye de yön vermektedir. Her ne koşulda olursa olsun kürtaj doğum doktoru tarafından yapılmalıdır.

Kürtaj Nasıl Yapılır?

Önceleri metal cihazlar nedeniyle ağrılı ya da kanamalı bir şekilde uygulanmaktaydı. Tedavi esnasında kadınlar açık çekerek hayati risk yaşardı. Kürtaj modern tıp sayesinde eski yöntemlerden farklı yeni yöntemlerle uygulanmaktadır. Özellikle vakumlu kürtaj adı verilen yöntem bu işi kolay bir hale getirmektedir. Donanımlı ya da uzman doktor klinikleri bu süreci korkulan bir hal olmaktan kurtarmaktadır.

Kürtajın yapım süreci şöyle bilinmektedir. Tedaviye başlarken hangi anestezi yönetiminin kullanılması gerektiği belirlenmelidir. Duruma göre lokal yada genel anestezi kullanılarak işleme başlanmalıdır. Hasta koltuğa uygun şekilde oturtulmaktadır. Ultrasonla ön bir tedavinin yapılmaktadır. Bu tedavide rahimle ilgili genel bilgi toplanır.

Vajinaya yerleştirilen özel bir cihazla rahmin ağzı açılır. İzmir jinekolog tarafından rahat görülecek bir hale getirilir. Bu durumda gebelik ne kadar erken ise işlem o kadar kolay sonuçlanmaktadır. Daha sonra rahme yerleştirilen vakumlu bir kanül yardımıyla rahmin içi boşaltılır. Gereken temizlik işlemi yapıldıktan sonra hasta için işlem sonlandırılır.

Bu tedavide metal araçların kullanımı önerilmemektedir. Rahim içinde tahrişin önüne geçilmelidir. Bunun için dikkatli olmak gerekmektedir. İşlem steril ve hijyenik bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Kadın hastalıkları doktoru bu işlemden sonra son bir muayene yapmak suretiyle hastayı koltuktan kaldırmalıdır.

Kürtaj Sonrası Alınan Bebek Ne Yapılıyor?

Kürtaj işlemi yapılırken alınan şey sadece zigot ya da cenin olarak bilinmektedir. Bu şey daha bebek olarak büyümemektedir. Sadece cansız bir et parçasıdır. Vakumla çekildiği şekliyle tıbbi atıkların arasına atılmaktadır. Eski zamanlarda toprağa gömülmekteydi. Bu uygulama günümüzde doğru bulunmamaktadır. Kürtaj yapılan bebek bu tedavi uygulanırken acı çekmemektedir.

Kürtaj Hakkında Merak Edilenler

Kürtaj Yasak Mı?

Ülkemizde kürtaj sadece 10.haftaya kadar kanuni bir şekilde yapılmaktadır. Sınırın on hafta olmasındaki husus bebeğin henüz acı hissetmemesidir. İnsanların evli ya da bekar ayrımı yapılmaksızın bu süreye kadar yasal manisi bulunmamaktadır. Kürtaj yaptırmak isteyen anne adayının 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Birçok farklı ülkede farklı kriterler aranıyor olsa da bizim ülkemizde bu şekilde uygulanmaktadır. Bu tedavi için aranılan yasal şartlar kısaca şu şartlara dayanmaktadır.

  • 18 yaşını aşmayan kişi evli ya da bekar olursa kürtaj olmamaktadır. Anne ya da babasının rızası aranmaktadır.
  • Anne sağlığını tehdit eden bir durum olduğunda kürtaj işlemleri yapılmaktadır.
  • Bebeğin anne karnında ölmesi durumunda maalesef bu işlem zorunlu olmaktadır.
  • Bebek düşerse içeride kalan parçalar mecburen kürtaj ile alınmaktadır. Bu işlemin yapılması için süre sınırı olmamaktadır. Annenin sağlığını tehlikeye atması muhtemel olan bu durumda tedavi acil bir şekilde yapılmalıdır.
  • Hamilelik oluşup kese boş olursa ya da dış gebelik durumunda ne yazık ki kürtaj yapılmaktadır.
  • 15 yaşını aşmayan bayanlar için anne baba rızası da yeterli olmamaktadır. İzmir kadın hastalıkları doktoru bu durumlarda heyet raporu istemektedir. Heyet raporu olur verse dahi polise başvuru da bulunmak zorunludur.
  • Merdiven altı sahte doktorların yaptığı kürtaj işlemleri insanların hayatına mal olmaktadır. Dolayısıyla gerçek bir doktorla steril şartlarda işlemin yapılması gerekmektedir.
  • Bayan evli ise doktora başvurduğunda eşinin rızası da alınmak zorundadır.
  • Tüm bu izinler alınmış olsa dahi gebelikler on haftayı aştığı takdirde kürtaj işlemi imkansız hale gelmektedir.

İzmir jinekolog bu durumlarda kesinlikle kanunlara uyum sağlamaktadır.

Kürtaj Ne Zaman Yapılır?

Kürtaj yaptırmak isteyen kişilerin zaman konusunda tereddütleri bulunmaktadır. Bu tedavi günün her saatinde yapılmaktadır. Doğum doktoru öncelikle anneyi muayene edip anestezi yapar. Anestezi etki gösterdiği zaman kürtaj işlemi başlamaktadır. Gebeliğin ilk on haftasında kürtaj işlemi sorgusuzca yapılmaktadır. Bunun dışında annenin karnında bebeğin hayatı son bulmuşsa ya da bebeğin varlığı anneyi öldürürse izin verilmektedir. Bu durumlarda ne yazık ki süre gözetimi yapılmamaktadır. Kürtaj yapılırken zaman gözetilmeyen bir durum ise bebeğin düşmesidir. Bebek düştüğünde rahime yapışık parçalar varsa bunlar kürtajla alınmaktadır. Bu işlem hamileliğin her döneminde yapılmaktadır. İzmir kadın doğum doktoru bu durumda annenin sağlığını öncelemektedir.

Kürtaj Fiyatları

Bu tedavinin fiyatları her duruma göre ayrı bir tarife ile uygulanmaktadır. Kürtaj sıradan bir işlem değildir. Dolayısıyla sağlıklı, temiz ya da steril bir ortamda yapılmalıdır. Fiyatlar kürtaj sırasında ya da tedavinin niteliği belirlendiği takdirde belli olmaktadır. Her kürtajda uygulanan işlem aynı olmadığından dolayı ücretler de aynı olmamaktadır. İzmir kadın hastalıkları doktoru bu durumda öne çıkmaktadır. İnsanların bu önemli tedavisini en uygun fiyatla atlatmasını sağlamaktadır. Kürtaj için doktora gidilip muayene olunması ve bu muayeneden sonra fiyat alınması uygun olmaktadır.

Kürtaj olmak isteyen kişiler merdiven altı yerleri ucuz olduğu için tercih etmektedir. Bu işlem çok önemli hatta dikkat gerektiren bir süreçtir. Kirli, steril olmayan ya da doktor bile olmayan kişilere düşük ücretle kürtaj olmak intihardır. Söz konusu hayat olduğu için para sorun edilmemelidir. İzmir jinekolog zaten uygun fiyatlarla işlem yapmaktadır.