Kürtaj Hakkında Merak Edilenler

Kürtaj Hakkında Merak Edilenler. Kürtajın kelime manası temizlenme ya da arında anlamına gelmektedir. Bilinen manası ile de normal şekilde ilerlemeyen ya da istenmeyen gebeliği sonlandırmak demektir. Bu tedavi esnasında acı hissedilmemekte hatta birkaç dakika içinde bitmektedir. İzmir kadın doğum doktoru sadece hayatı tehlike oluşturan durumlarda uygulanması gerektiğini söylemektedir. Tedavinin gerçekleşmesi için birçok farklı yok bulunmaktadır. Kürtajın nedeni uygulanması planlanan tedaviye de yön vermektedir. Her ne koşulda olursa olsun kürtaj doğum doktoru tarafından yapılmalıdır.

Kürtaj Nasıl Yapılır?

Önceleri metal cihazlar nedeniyle ağrılı ya da kanamalı bir şekilde uygulanmaktaydı. Tedavi esnasında kadınlar açık çekerek hayati risk yaşardı. Kürtaj modern tıp sayesinde eski yöntemlerden farklı yeni yöntemlerle uygulanmaktadır. Özellikle vakumlu kürtaj adı verilen yöntem bu işi kolay bir hale getirmektedir. Donanımlı ya da uzman doktor klinikleri bu süreci korkulan bir hal olmaktan kurtarmaktadır.

Kürtajın yapım süreci şöyle bilinmektedir. Tedaviye başlarken hangi anestezi yönetiminin kullanılması gerektiği belirlenmelidir. Duruma göre lokal yada genel anestezi kullanılarak işleme başlanmalıdır. Hasta koltuğa uygun şekilde oturtulmaktadır. Ultrasonla ön bir tedavinin yapılmaktadır. Bu tedavide rahimle ilgili genel bilgi toplanır.

Vajinaya yerleştirilen özel bir cihazla rahmin ağzı açılır. İzmir jinekolog tarafından rahat görülecek bir hale getirilir. Bu durumda gebelik ne kadar erken ise işlem o kadar kolay sonuçlanmaktadır. Daha sonra rahme yerleştirilen vakumlu bir kanül yardımıyla rahmin içi boşaltılır. Gereken temizlik işlemi yapıldıktan sonra hasta için işlem sonlandırılır.

Bu tedavide metal araçların kullanımı önerilmemektedir. Rahim içinde tahrişin önüne geçilmelidir. Bunun için dikkatli olmak gerekmektedir. İşlem steril ve hijyenik bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Kadın hastalıkları doktoru bu işlemden sonra son bir muayene yapmak suretiyle hastayı koltuktan kaldırmalıdır.

Kürtaj Sonrası Alınan Bebek Ne Yapılıyor?

Kürtaj işlemi yapılırken alınan şey sadece zigot ya da cenin olarak bilinmektedir. Bu şey daha bebek olarak büyümemektedir. Sadece cansız bir et parçasıdır. Vakumla çekildiği şekliyle tıbbi atıkların arasına atılmaktadır. Eski zamanlarda toprağa gömülmekteydi. Bu uygulama günümüzde doğru bulunmamaktadır. Kürtaj yapılan bebek bu tedavi uygulanırken acı çekmemektedir.

Kürtaj Hakkında Merak Edilenler

Kürtaj Yasak Mı?

Ülkemizde kürtaj sadece 10.haftaya kadar kanuni bir şekilde yapılmaktadır. Sınırın on hafta olmasındaki husus bebeğin henüz acı hissetmemesidir. İnsanların evli ya da bekar ayrımı yapılmaksızın bu süreye kadar yasal manisi bulunmamaktadır. Kürtaj yaptırmak isteyen anne adayının 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Birçok farklı ülkede farklı kriterler aranıyor olsa da bizim ülkemizde bu şekilde uygulanmaktadır. Bu tedavi için aranılan yasal şartlar kısaca şu şartlara dayanmaktadır.

  • 18 yaşını aşmayan kişi evli ya da bekar olursa kürtaj olmamaktadır. Anne ya da babasının rızası aranmaktadır.
  • Anne sağlığını tehdit eden bir durum olduğunda kürtaj işlemleri yapılmaktadır.
  • Bebeğin anne karnında ölmesi durumunda maalesef bu işlem zorunlu olmaktadır.
  • Bebek düşerse içeride kalan parçalar mecburen kürtaj ile alınmaktadır. Bu işlemin yapılması için süre sınırı olmamaktadır. Annenin sağlığını tehlikeye atması muhtemel olan bu durumda tedavi acil bir şekilde yapılmalıdır.
  • Hamilelik oluşup kese boş olursa ya da dış gebelik durumunda ne yazık ki kürtaj yapılmaktadır.
  • 15 yaşını aşmayan bayanlar için anne baba rızası da yeterli olmamaktadır. İzmir kadın hastalıkları doktoru bu durumlarda heyet raporu istemektedir. Heyet raporu olur verse dahi polise başvuru da bulunmak zorunludur.
  • Merdiven altı sahte doktorların yaptığı kürtaj işlemleri insanların hayatına mal olmaktadır. Dolayısıyla gerçek bir doktorla steril şartlarda işlemin yapılması gerekmektedir.
  • Bayan evli ise doktora başvurduğunda eşinin rızası da alınmak zorundadır.
  • Tüm bu izinler alınmış olsa dahi gebelikler on haftayı aştığı takdirde kürtaj işlemi imkansız hale gelmektedir.

İzmir jinekolog bu durumlarda kesinlikle kanunlara uyum sağlamaktadır.

Kürtaj Ne Zaman Yapılır?

Kürtaj yaptırmak isteyen kişilerin zaman konusunda tereddütleri bulunmaktadır. Bu tedavi günün her saatinde yapılmaktadır. Doğum doktoru öncelikle anneyi muayene edip anestezi yapar. Anestezi etki gösterdiği zaman kürtaj işlemi başlamaktadır. Gebeliğin ilk on haftasında kürtaj işlemi sorgusuzca yapılmaktadır. Bunun dışında annenin karnında bebeğin hayatı son bulmuşsa ya da bebeğin varlığı anneyi öldürürse izin verilmektedir. Bu durumlarda ne yazık ki süre gözetimi yapılmamaktadır. Kürtaj yapılırken zaman gözetilmeyen bir durum ise bebeğin düşmesidir. Bebek düştüğünde rahime yapışık parçalar varsa bunlar kürtajla alınmaktadır. Bu işlem hamileliğin her döneminde yapılmaktadır. İzmir kadın doğum doktoru bu durumda annenin sağlığını öncelemektedir.

Kürtaj Fiyatları

Bu tedavinin fiyatları her duruma göre ayrı bir tarife ile uygulanmaktadır. Kürtaj sıradan bir işlem değildir. Dolayısıyla sağlıklı, temiz ya da steril bir ortamda yapılmalıdır. Fiyatlar kürtaj sırasında ya da tedavinin niteliği belirlendiği takdirde belli olmaktadır. Her kürtajda uygulanan işlem aynı olmadığından dolayı ücretler de aynı olmamaktadır. İzmir kadın hastalıkları doktoru bu durumda öne çıkmaktadır. İnsanların bu önemli tedavisini en uygun fiyatla atlatmasını sağlamaktadır. Kürtaj için doktora gidilip muayene olunması ve bu muayeneden sonra fiyat alınması uygun olmaktadır.

Kürtaj olmak isteyen kişiler merdiven altı yerleri ucuz olduğu için tercih etmektedir. Bu işlem çok önemli hatta dikkat gerektiren bir süreçtir. Kirli, steril olmayan ya da doktor bile olmayan kişilere düşük ücretle kürtaj olmak intihardır. Söz konusu hayat olduğu için para sorun edilmemelidir. İzmir jinekolog zaten uygun fiyatlarla işlem yapmaktadır.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir