Pelvik Ağrı Nedir? Pelvik ağrı karnın en alt kısmında ya da göbeğin altında oluşmaktadır. Bu bölgede bayanlar için önemli organlar bulunmaktadır. Bu bölgede öncelikle yumurtalık bulunmaktadır. Rahim, vajina ya da anüs bu bölgede yer almaktadır. Kalın bağırsak da bu bölgeye aittir. Mesane hatta alt idrar yolları da bu bölgenin organlarıdır. İzmir kadın hastalıkları doktoru tarafından bu ağrının son zamanlarda kadınları mustarip ettiğini gözlemlemektedir.

Ağrı ilk başlarda ince bir ağrı olarak başlamaktadır. 3 ay ya da 6 aylık süre ile ağrının geçmemesi en önemli belirtisidir. Pelvik ağrı bazen kas ağrısı bazen kemik ağrısı ya da organ ağrısı şeklinde hissedilmektedir. Ağrı kas kasılması şeklinde sürekli olarak devam etmektedir.

Pelvik Ağrı Ne Demek?

Pelvik ağrı pelvik bölgede altı aydan daha uzun süren ağrıların genel adıdır. Kadınların canlarını yakmaktadır. Bu ağrı ilk olarak kadının anne olma organlarında sorun yaşandığını göstermektedir. Dolayısıyla en kısa sürede uzman bir İzmir jinekolog tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir. Pelvik ağrı erkeklerde çok nadir görülmektedir. Bu nedenle kadın hastalığı olarak algılanmaktadır. Pelvik ağrının belirtileri kısaca şöyle tarif edilmektedir.

  • Adet krampları ya da sancılı yumurtlama
  • Kanser
  • Yumurtalık kistleri
  • Cinsel ilişki esnasında acı hissetme ya da yanma. İlişki sonrasında günlerce süren ağrılar.
  • Bazen kabızlık olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • İştah kaybı buna paralel olarak dışkılama da sorunlar.

Kadın hastalıkları doktoru olan uzmanlara göre nedenleri ise şöyle sıralanmaktadır.

  • Apandisit sorunu şişme ya da patlama
  • Hamilelik ya da dış gebelik olarak bilinen gebelik
  • Düşük hatta önceden yapılmış olan düşük
  • İdrar ya da mesane yolu hastalıkları. Bu hastalıkların başında enfeksiyon ya da kanser gelmektedir.
  • Korunmasız cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklar.
  • Böbreklerin işlev bozukluğu ya da kum taş gibi durumlar.
  • Kırık pelvis kemikleri gibi nedenler bu hastalığı tetiklemektedir.

Pelvik Ağrı Nedir

Pelvik Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Pelvik ağrı nedir? , hangi doktora gidilir.Bizim ülkemizde maalesef bireyler bu hastalık konusunda gerekli bilince sahip olmamaktadır. Pelvik bölgedeki ağrıyı diğer ağrılardan ayırt edememektedir. Ağrının tespitini yapmak adına çok farklı doktorlara gidilmektedir. Bu doktorların verdiği ilaçlar kullanılmakta hatta ağrının daha da artması mümkün olmaktadır. Bir kadın doktoruna tedavi olmadan önce kapı kapı gezilmektedir.

Pelvik ağrıların tanı ve tedavisi için İzmir kadın doğum doktoru gidilmesi gereken ilk yerdir. Eğer sürecin ilerleyen zamanlarında ihtiyaç duyulursa bir algolog doktordan yardım alınmalıdır. Pelvik ağrının nedenin anlaşılması tedavi süreci için önem arz etmektedir. Bu tedavi bazı durumlarda farklı alanlarla kombine olarak yapılmaktadır. Hastalığa sebep eğer bir kist ise İzmir jinekolog eşliğinde genel cerraha başvurulmalıdır. Ağrının sebebi cinsel bir hastalık ise zührevi hastalıklara yönlendirme yapılmaktadır. Ağrı bir kemik sorunu nedeniyle yaşanıyor ise ortopedi doktoru sürece dâhil edilmelidir. Pelvik ağrının tespiti için gerekli bazı ön tedaviler vardır.

Bu tedavilerin ilki kan ya da idrar testleridir. Bu testler özellikle bayanlarda ağrının sebebi konusunda fikir vermektedir. Enfeksiyon ya da kanser gibi durumların tespiti mümkündür. Diğer bir ön tedavi ise ultrasondur. İzmir jinekolog ultrason tedavisi ile idrar yollarındaki kist anında görmektedir. Zührevi hastalık olduğundan şüphelenilen durumlarda penis ya da vajinadan kültür alınması. Bu kültürler çeşitli testlere tabi tutularak sorunun kaynağı öğrenilmektedir.

Pelvik ağrının bir diğer teşhis yöntemi de kolonoskopidir. Bu işlem ile varsa kanamanın sebebi ortaya çıkmaktadır. Gebelik testleri. Genellikle üreme yaşlarında olan kadınlar da işe yaramaktadır.

Pelvik Ağrı Nasıl Geçer?

Pelvik ağrının geçmesi için her şeyden önce İzmir kadın hastalıkları doktoru ile görüşmek gerekmektedir. Bu tedavinin başarıya ulaşması için sorunun kaynağına inmek gerekmektedir. Pelvik ağrı tedavisi birçok farklı şekilde yapılmaktadır. Bu tedavi yöntemleri sırasıyla;

  • Ağrı kesici ilaçlarla tedavi; özellikle aspirin bu tedavide önemli rol oynamaktadır. Yine bu tedavinin tam anlamı ile sonuca ulaşmasını sağlamamaktadır.
  • Bazı durumlarda hormon tedavileri; kadınlarda genellikle adet döneminde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Nadiren başarı sağlamaktadır.
  • Antibiyotik tedavisi; bu tedavi enfeksiyonlar oluştuğu gözlemlediğin de kullanılmaktadır. Eğer sorun bakteri tabanlıysa bu tedavi başarı sağlamaktadır. Antibiyotik ilaçlar kesinlikle kadın hastalıkları doktoru onayı olmadan kullanılmamalıdır.
  • Antidepresan ilaç tedavisi; her ne kadar bayanlarda depresyon olmasa da bu ilaç bazı durumlarda iyi gelmektedir.
  • İlaç tedavisi dışında başvurulan fizik tedavi; bu tedavi yöntemi ile egzersiz programı ile uygulanmaktadır.
  • Psikolojik tedavi; cinsel bozukluk, istismar ya da kişilik bozukluğu gibi durumlarda uygulanmaktadır.
  • Bazı durumlarda ise ne yazık ki son çare ameliyat olmaktadır. Bu yönteme İzmir jinekolog karar vermektedir.

Tüm bu tedaviler uygulandıktan sonra ağrı sorunu çözülmektedir. Bayanlarda adet düzene girmekte ya da ağrısı sona ermektedir. Bu ağrı ileride tekrar edebilme potansiyeline sahiptir. Pelvik ağrı sorunu yaşayan kişiler anne olmaktadır. Bu durumun korkulara sebep olması yersizdir. Bazen gebelik sonuçlanınca ağrı kendiliğinden geçmektedir. Kadınlar yaşadıkları en ufak bir ağrıda doktora başvurmak zorundadır.

Pelvik Ağrı Nerede Hissedilir?

Pelvik ağrı göbeğin alt kısmında hissedilmektedir. O bölgede yer alan herhangi birinin ağrıması pelvik ağrı olarak adlandırılmaktadır. Bu ağrı genellikle üreme organlarında görülmektedir. En büyük baskıyı kasık olarak bilinen bölgeye yapmaktadır. Bazı durumlarda ağrı sabit olarak kalmamaktadır. Ağrı günden güne bölgenin tümüne yayılmaktadır.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir