Yaşlanma, kilo alışverişinde düzensizlik, doğum sonrası ve genetik sebeplerden kaynaklı olarak genital bölgede bazı rahatsız edici değişimler olabilmekte. Kadınların birçoğu vajinalarında meydana gelen değişim nedeniyle cinsel yaşamlarından uzaklaşmayı seçmektedir. Labium minör kısmında görülen ve kadınların rahatsız hissetmesine neden olabilen görüntüler, bazı durumlarda kişide acı hissiyatına dahi neden olabilmektedir. Bu tip sorunlarda genital bölge kusurlarının ortadan kaldırılması için bazı tedavi ve müdahale yöntemleri geliştirilmiştir. Genital estetik olarak geçen söz konusu müdahaleler; vulva dolgusu, vajen daraltma, G noktası müdahalesi, vajina estetiği, genital beyazlatma işlemi ve iç dudak estetiği şeklinde sıralanabilir.

Vajina Daraltma İşlemi Nasıl Yapılır?

Vajinal daraltma işlemi, kozmetik jinekoloji kapsamındadır. Vajinanın yeniden eski sıkı haline dönmesi amacıyla yapılır. Tıbbi ismiyle vajinoplasti olarak bilinir. Estetik ve işlevsel amaçlı bir operasyondur. Vajina genişlemesi nedeniyle kadınlarda cinsel isteksizlik, hazda azalma durumu, his kaybı ve orgazm olamama durumları görülebilmektedir.

Aynı zamanda vajinanın doğuştan kısalığı ya da olmaması durumunda, cinsiyet değişimi sonrasında ve var olan vajina üzerinde değişiklik yapmak için yapılan operasyonlar vajina daraltma olarak geçmektedir.

Kısaca Vajina Daraltma Ameliyatı

Lokal anestezi ve sedasyon yani hafif uyku anestezisi ile gerçekleştirilmesi tercih edilen vajina daraltma ameliyatı yaklaşık olarak 45 dakika ile 1 saat aralığında tamamlanır. En iyi sonuç için girişinden itibaren vajina içerisinde yaklaşık 7 cm’ye kadar ilerleme sağlanır. Bu ilerleme miktarı doktor ve hastanın isteğine göre değiştirilebilmektedir. Fazla dokular çıkarılır, vajina içerisi operasyona özel üretilen iplikler ile dikilir. Dokular, bu dikim aşaması ile birleştirilirler.

Ameliyat sonrası Vajina Yeniden Genişler mi?

Vajina daraltma ameliyatı sonrasında vajinada tekrar genişleme olup olmayacağı, ameliyatın kalıcılık seviyesi pek çok kişi tarafından merak edilen bir sorudur.

Vajinalarda genişlemenin en sık görülen nedeni doğum olarak tespit edilmiştir. Sadece gebelik nedeni ile dahi genişleme olması olasıdır. Pek çok faktöre bağlı olarak gelişen bu durumun çözümü için geliştirilen vajina daraltma operasyonu sonrasında, kişiler tekrar aynı sorunu yaşamaktan korkmaktadırlar.

Vajina daraltma ameliyatı, kalıcı bir ameliyattır. Yani alınan sonuçta kalıcı bir sıkılık sağlanmaktadır. Vajinanın dikim müdahalesinin ardından elde edilen sıkılık hali normal şartlar altında tekrar genişlemeye meyilli olmaz. Ancak, tekrarlayan bir normal doğum yapılmadığı sürece genişleme görülmez. Bu nedenle operasyonun etkili ve kalıcı olduğunu söylemek doğru olur.

Vajina Daraltma Operasyonu Riskleri

Bu ameliyat için dikkat edilmesi gereken ilk husus jinekolog seçimidir. Deneyimli ve bilgili bir jinekolog seçimi ile, operasyon sırasında ya da sonrasında ortaya çıkabilecek olumsuz durumlar minimize edilebilir. Bu olumsuz durumlar; enfeksiyon oluşması, kanama vb. riskler olarak sıralanabilir.

Operasyon konusunda dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da vajinanın ihtiyaç duyulandan daha fazla daralttırılmamasıdır. Sonrasında ilişki esnasında ağrı oluşumu şikayetleri olabilmektedir.

Detaylı bilgi almak için https://opdrhasanulasbasyurt.com/vajina-daraltma/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir