Spiral Takma Ve Çıkarma. Spiral Takma Nasıl Olur? Spiral Çıkarma Nasıl Olur?
Spiral Takma Sıkça Kullanılan bir Doğum Kontrol Yöntemi midir?
Gebeliği önlemek için spiral takma işlemi oldukça yaygın ve pratik bir doğum kontrol yöntemidir. Vücut hemen uyum sağlar.
Spiral Takma Mı Yoksa Doğum Kontrol Hapları Mı Daha İyidir?
Tabii ki spiral takma yaşam kalitesi açısından daha önemlidir. Doğum kontrol hapları hormon içerir. Dolayısıyla uzun süre kullanımında doğum kontrol hapları hormonları olumsuz etkiler ve gebe kalabilme ihtimalini değiştirir. Doğum kontrol haplarını alırken haptan tam verim alabilmek için bazı ilaçları kullanmamak gerekir. Hatta sigara bile ilacın etkileşimini bozar. Oysa spiral takma sonucu bu gibi sonuçlara rastlanmaz. Spiral takma sonucu eğer diyabet, kolestrol hastasıysanız ilacınızı rahatlıkla kullanabilir, olumsuz ilaç etkileşimi ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.
Spiral Takma Nedir? Kimlere Uygulanır?
Spiral metalden ya da plastikten yapılma parçalardır. Hiçbir sorun çıkarmayan bu yönteme vücuda dışarıdan müdahele olduğu için hijyen önemlidir. Aksi halde enfeksiyon riski vardır.
- 35 yaşından büyük olan her kadın,
- Bebek sahibi olan ve emziren anneler,
- Çeşitli hastalıklarından dolayı ( diyabet, kolestrol ) sıkça ve fazla ilaç kullandığı için hap içmek istemeyen kişiler,
- Uzun süre gebe kalmak istemeyen kadınlar,
- İlaç kullanmaktan hoşlanmayan kadınlar spiral taktırabilirler.
Spiral Takma İşlemi Kimlere uygulanmaz?
- Doğuştan rahim içi bozukluğu olanlar,
- Genital enfeksiyonu olanlar,
- Enfeksiyona yatkınlığı olanlar,
- Dış gebelik geçiren ya da dış gebeliğe yatkın olan kişiler kullanamaz.
Spiral Çıkarma Ne Zaman Gereklidir?
Ateş, kanama, titreme gibi yan etkiler, iç çamaşırda kahverengi oluşumu spiral çıkarma işlemi gerektiren yan etkilerdendir. Tekrar gebe kalma isteği spiral çıkarma gerektirir. Çok nadirde olsa spiral varken gebeliğin oluşma durumları olabilir. Ancak genelde böyle anlarda dış gebelik olma riski vardır.
Spiral Takma Ve Spiral Çıkarma İşlemi Kolay Mıdır?
Evet. Oldukça kolay bir işlemdir. Spirali koyma ve spiral çıkarma İşlemi birkaç dakika zaman alır ve can acıtmaz.
Spiral Takma ve Spiral Çıkarma İşlemi Nasıl Ve Ne Zaman Olur?
Regl döneminin son günleri olan takma işleminde spiral kadın rahimine konulan bir uygulamadır. Kanamanın azaldığı ama bitmediği 3-4.gün ve sonrası olmasının nedeni gebelik oluşmadığının kesin bilinmesi gereğindendir. Tabii bu dönemde uygulama tercih edilmesinin bir başka nedeni de servikal kanal açık olduğu için ağrı hissinin duyulmamasıdır. Ancak gebelik oluşmadığı kesin olarak biliniyorsa adet dönemi dışında da takılabilir.
Cinsel ilişki sırasında spermlerin yumurta kanalına gelip yumurtaya ulaşmasına engel olan bir aparattır. Spiral takma ve spiral çıkarma birkaç dakika zaman alan hatta kişinin hissetmeyeceği bir işlemdir. Cinsel ilişki sırasında partner farkına varmaz.
Spiral Takma ve Spiral Çıkarma İşlemini Kimler Yapar?
RİA ve rahim içi araç olarak da bilinen spiral takma ve spiral çıkarma işlemi jinekologlar tarafından uygulanır.
Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!