İstenmeyen gebeliklerde olsun, gerekse çeşitli sağlık sorunları nedeni ile olsun kadınlar bazı durumlarda kürtaj yaptırmak zorunda kalabilir. Ama kürtaj sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. Bu nedenle mutlaka dikkatli ve uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Kürtaj yaptıran kişilerin en çok merak ettiği soruların başında ise kürtajdan ne kadar süre sonra hamile kalınır? Sorusudur. Kürtaj ile birlikte kadınların rahminde zorlama ve yıpranma meydana geleceği için tekrar bir hamilelik geçirmek isteyen kişiler, tekrar bir gebelik planlamadan önce doktorun önerdiği süre boyunca korunma yöntemleri ile hamilelikten korunmaları gerekmektedir. Kürtajdan sonraki iki hafta sonra kadın rahminin tekrar toparlanması için dinlenmesi gerekir.

Kürtaj Sonrası Hamilelik Süreci

Kürtajdan sonra iki hafta boyunca kadın için çok kritik bir dönemdir. Kürtaj sırasında yıpranan ve deforme olan rahmin tekrar toparlanması gerekir. Bu süre içinde kadınlar ağrı, kanama veya acı gibi olumsuz durumlar gözlemlenir. Doktorlar ise kürtajdan iki hafta sürecinde kesinlikle kadına cinsel ilişkiyi yasaklamaktadır. Çünkü cinsel ilişki sırasında enfeksiyon riski mevcut olacaktır. Kadının rahmi hem hamilelik nedeni ile hem de kürtaj nedeni ile yıprandığı için dışarıdan gelebilecek her türlü enfeksiyona da yatkın hale gelir.

Kürtaj İzmir her zaman dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Gerek izmir ilimizde gerekse diğer illerde de olsun gebelik için rahmin tamamen iyileşmesini ve kendini toparlamasını beklemek gerekir.

Kürtaj sonra yumurtalıkların tekrar kendini toplaması için yaklaşık 2 ila 3 hafta geçmesi gerekir. Yani kürtaj yapıldıktan sonra rahim ve yumurtalıklar yıprandığı için hem hamile kalma şansı düşüktür hem de hastalık kapma riski yüksektir. Bu nedenle daha dikkatli olunması şarttır.

Kürtaj sonra hamilelik her kadın için farklı olabilir. Bazı kadınlar daha hassas olduklarından dolayı, rahimleri diğerlerine göre daha hassastır. Yani İzmir kürtaj sonrası tekrar hamile kalma süresi her kadın için farklı olur. Ama yeniden bir hamilelik planlaması için mutlaka 3 ila 4 hafta beklenmesi tavsiye edilir. Bu şekilde hem kadın için daha sağlıklı bir süreç başlayacaktır hem de bebek için daha sağlıklı bir süreç başlar. Uzmanlara göre ise tekrar hamile kalmak isteyen kişilerin kürtajdan sonra bir adet geçirmeleridir. Çünkü kürtaj sonrası bir adet geçiren kadınların rahimleri daha sağlıklı ve yumurtalıklarının işleyişi de daha sağlıklı olacaktır. Yine ilerleyen yaş gurubundaki kadınların kendilerini toparlama süreci genç kadınlara göre daha uzun sürmektedir. Hal böyle olunca 35 yaş üstü bayanların bu konuda daha özenli olmaları tavsiye edilir.

Detaylı bilgi almak için https://opdrhasanulasbasyurt.com/kurtaj/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir