Gerek istenmeyen bir gebelik için gerekse anne ya da bebek sağlığını riske atan durumlarda kürtaj gerekli olabiliyor. Ama ülkemizde hamilelikten belli bir süre sonra kürtaj yasaklanmaktadır. Yani sağlıklı bir gebelik sürecinde anne adayları diledikleri zaman kürtaj yaptıramazlar. Bu nedenle kürtaj yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka bu yasal süreci biliyor olmaları gerekir. Kürtaj yasalara göre 10 hafta süre içinde yapılabiliyor. Daha sonraki gebelik dönemlerinde ise kürtaj yasaklanmıştır. Ama bazı normal olmayan gebeliklerde doktor raporu ile kürtaj yapılması yasaldır.

Kürtaj için yasal gerekliliklerden biri de eş onayıdır. Yani kadın kürtaj olmak istese bunun kararını tek başına veremez. Mutlaka eş onayı olması gerekir. Ama kadın evli değil ise tek başına kürtaj kararı alabilir. Bunun dışından 15 yaş ila 18 yaş aralığı gebeliklerde kürtaj için yine mutlak ailenin onayına baş vurulur. 15 yaş altı gebeliklerde ise kürtaj için yasal kurumlar söz hakkına sahiptir. İzmir kürtaj için ise en iyi şekilde doktor ve hastane desteği sağlayan yerleri tercih etmenizde fayda vardır. Çünkü kürtaj cerrahi bir işlemdir. Dolayısı ile her zaman steril ve sağlıklı bir ortamda kürtaj yapılması en önemli konuların başında yer alır.

En İdeal Kürtaj Haftası

İstenmeyen hamilelik durumlarında veya sağlıkla alakalı durumlarda kürtaj gerekli olabiliyor. Bunun için ise kadınların mutlaka en uygun kürtaj haftasını takip etmeleri gerekir. Burada en ideal kürtaj haftası ise 5 ila 7 haftaları kapsar. Bu haftadan sonra kürtaj için riskler artacaktır. Annede kanama artması veya çeşitli komplikasyonların ortaya çıkması muhtemeldir. Dolayısı ile kürtaj olacak kişilerin doktorun önerdiği haftalarda kürtajlarını yapmaları şarttır. İlerleyen dönemlerde kürtaj yaptırılırsa, rahimde kanama veya parça kalması gibi durumlar da olası risk faktörleri arasında yer alır. Her nedenle olursa olsun kürtaj olmak isteyen bayanların mutlaka bu işlemi bilinçli bir şekilde yaptırmaları gerekmektedir. Kürtaj İzmir ile daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde gebeliği sonlandırmanız da mümkün olacaktır.

Bilinçsiz Şekilde Kürtaj Yaptırmanın Zararları

Gerek erken gebelik döneminde olsun gerekse ilerleyen gebelik dönemlerinde olsun bilinçsiz bir şekilde yapılan kürtajlarda bir takım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Örneğin erken dönemde yapılan kürtaj işleminde gebelik sonlandırılmayabilir. Yani anne rahminde gebelik görünmediği için kürtaj yapılması durumunda gebelik devam eder. Bu nedenle en ideal haftayı beklemek doğru olacaktır. İlerleyen dönemlerde ise kadında kanamanın durmaması veya tekrar bebek sahibi olamama gibi çeşitli sorunlar baş gösterebilir.

Daha fazla detaylı bilgi almak için İzmir kürtaj sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir