Doğuştan gelen ya da sonradan genişleyen, kararan, sarkan veya uzayan vajinal iç durakların kesilerek küçültülmesine labioplasti ameliyatı denmektedir. Labioplasti iç dudağa verilen isimdir. Labioplastinin yapılma nedeni genellikle iç dudakların kronik bir şekilde dışarıya çıkmasıdır. Ayrıca bir dudak kısmı diğer dudak kısmına oranla daha sarkık ise labioplasti ameliyatı yapılabilmektedir. Ameliyat sonrası çoğu zaman hastalar memnun kalmamaktadır. Ancak bu gibi durumlarda revizasyon ameliyatı yapılmaktadır. Genital estetiklerde sıklıkla tercih edilen labioplasti ameliyatı sonrasında vajinal kısımda daraltma meydana gelmektedir. 

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Labioplasti ameliyatı olacak kişiler tehlikeli olup olmadığı ve ameliyatın nasıl yapıldığı gibi birçok şeyi merak etmektedirler. Profesyonel doktorlar tarafından doğru teknikler eşliğinde yapılan ameliyat tehlikeli değildir. Ancak merdiven altı bir alanda yapılan labioplasti ameliyatı tehlikeli olmaktadır. Bu nedenle seçeceğiniz hekim önem arz ermektedir. Labioplasti ameliyatını plastik cerrahları veya jinekologlar yapmaktadırlar. Ameliyat yapılmadan önce doktor hastayı muayene ederek ne gibi sorunların olduğunu inceler. Ardından ameliyat sırasında uygulanacak labioplasti tekniği kararlaştırılır. 

Kararlaştırılan teknik sonrası hastaya randevu verilir. Ameliyat genel olarak 1 ila 1,5 saat arasındadır. Hastanın özel durumuna göre lokal anestezi, genel anestezi, sedasyon anestezi uygulanır. Labioplasti ameliyatları klinik ortamında gerçekleşmelidir. Ameliyat sonrasında yaralar hızlı iyileşmektedir. 

Labioplastinin Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi labioplasti ameliyatında da risk bulunmaktadır. Ancak risklerin tamamen ortadan kalkması için deneyimli ve profesyonel hekim tercihi yapılmalıdır. Aksi halde ameliyat sonrasında dış dudak kenarlarında girinti-çıkıntı ya da simetri kaybı gibi sorunlar olabilmektedir. Ayrıca labioplasti ameliyatı merdiven altında yapılırsa ya da titiz şekilde yapılmazsa hastada şu gibi sorunlar oluşabilmektedir;

  • Fazla dokunun çıkarılmasına bağlı olarak idrar sırasında idrarın farklı alanlara dağılması
  • Cinsel ilişki sırasında şiddetli ağrılar
  • Vajinada kuruluk
  • Ameliyat sorasında klitoris derisinin çok fazla alınması durumunda baş kısımda tahriş olabilmektedir
  • Nadirde olsa his kaybı komplikasyonu oluşabilmektedir

Fakat doğru ameliyat sonrasında bu gibi olumsuz durumlar nadir olarak görülmektedir.

Labioplastinin Yapılma Nedenleri

Labioplasti ameliyatları son dönemlerde sıklıkla yapılan estetiksel işlemlerdendir. Peki, labioplastinin yapılma nedenleri nedir? Labioplasti ameliyatın yapılma nedenleri kısaca şu şekildedir;

  • Dudak sarkması sonrasında utanma ya da özgüven kaybı,
  • Beden algısında sorun oluşması,
  • Cinsel ilişkide hissedilen şiddetli ağrı,
  • Cinsel ilişkide hissedememe,
  • Sıklıkla oluşan vajinal enfeksiyon, 
  • Egzersiz sonrası terleme, koku oluşumu,
  • Dar pantolon giyiminde rahatsızlık ve sürtünme hissi,
  • Bisiklete binerken, yürürken ya da otururken rahatsızlık hissi,
  • Tuvalet sonrası hijyen sorunları
  • Kronik derecede vajinada tahriş gibi nedenlerden kişiler labioplasti ameliyatı yapma gereği duyarlar. Labioplasti fiyatları ise hastanın durumuna bağlı olarak değişmektedir. 

Labioplasti Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Farklı nedenlere bağlı olarak labioplasti ameliyatı yapan kişilerde ameliyat sonrasında yanma, ağrı, batma, hafif kanamalar ve ödem gibi sorunlar oluşabilmektedir. Ancak bu sorunlar ameliyat sonrasında normaldir. Fakat adet sırasında fazla kanama ve dokuda ani oluşan şişlik gibi durumlarda ameliyatı yapan doktor ile görüşmek gerekir. Anatomik yapısından dolayı labioplasti ameliyatı sonrasında hasta hızlıca iyileşmekte ve dikiş izi kalmamaktadır. Hatta ameliyat sonrasında üç gün dinlenme yeterli olacaktır. 

Fakat ameliyat sonrasında dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır. Özellikle ameliyatın yapıldığı ilk günler ve ilk hafta boyunca hijyen kurallarına uymalı ve düzenli pansuman yapılmalıdır. Ameliyat sonrasında cinsel hayat, yoga, pilates, hamam, havuz, deniz, masaj gibi aktiviteler bir ay boyunca yapılmamalıdır. Ameliyat sonrasında ağır yük taşınmamalı enfeksiyon riskini azaltmak için bol, bol su içmek gerekir. Detaylı bilgi için https://opdrhasanulasbasyurt.com/labioplasti/ sayfasını ziyaret edebilir, iletişim sayfasından bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir