Cinsel Terapi Nedir?

“Cinsel terapi” genellikle cinsiyet ve ilişkiler ile ilgili konularda özel eğitim almış psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, doktorlar veya lisanslı terapistler tarafından cinsel sorunları olan birey ya da çiftlere uygulanan bir tür kognitif davranış tedavisidir.

Cinsel bir problem yaşıyorsanız, muhtemelen yapmak isteyeceğiniz en son şey bu konuda konuşmaktır. Ancak cinsel terapi, bu konuşmayı yapmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Böylece cinsel sorunlarınızın altında yatan nedenler bulunup ortadan kaldırılır.

Cinsel Terapi

“Cinsel terapi” psikoterapinin bir türüdür. Deneyimli psikiyatrist ve psikologlar tarafından konuşularak tedavi uygulanır. Cinsel terapi yoluyla ya bireysel terapide ya da eşinizle ortak terapide cinsel işlev, cinsel duygu ve yakınlık konusundaki endişeleri giderebilirsiniz. Cinsel terapi her yaş, cinsiyet veya cinsel yönelim için etkilidir.

Birçok insan hayatının bir noktasında seks ile ilgili bir problem yaşıyor. Bazı insanlar kendileri bu problemlerle ilgilenir. Bu problemleri aşamayınca da bazıları için de cinsel problemler sıkıntıya ve mutsuzluğa neden olabilir.

Bir cinsel terapist, kadınlar ve erkekler için aşağıda içeren çeşitli cinsel problemleri gidermede yardımcı olabilir.

Kadınlar için;

  • Seks arzusu olmadığında
  • Zor şekilde orgazm olunmasında
  • Seks sırasında ağrı ya da vajinusmus

Erkekler için;

  • Seks arzusu olmadığında
  • Ereksiyon zorluğu
  • Erken boşalma veya boşalım problemleri

Cinsel terapi, tipik olarak performans kaygısı hakkında bilgi edinmekle başlar ve daha sonra çiftlere cinsel istek ve ihtiyaçlarını tartışmak için iletişim hatları kurmayı öğretmeye devam etmektedir. Terapide çift ilişki stresine neden olan konuları da keşfedebilir.

Terapistler, eş ile denenebilecek uygulamalar için bazı fikirler önerebilir. Terapist, eşinize daha fazla uyum sağlayacak sansasyon odaklı egzersiz denen uygulamaları denemenizi önerir. Egzersizler genellikle, göğüsler ve genital bölgeler hariç vücudun herhangi bir yerine dokunmadan, okşayarak başlamak üzere aşamalı olarak yapılır. Amaç orgazmı yakalamaya çalışmaktan çok dokunmanın duygusunu yaşamaktır.

Cinsel terapi, psikolojik danışma ile benzerdir. Bu benzerliği unutmamak önemlidir. Yani; cinsel işlev bozukluğuna yol açan fiziksel sınırlamaları düzeltmez.

Cinsel terapi, kişinin öncelikle zihinsel veya duygusal olarak sorunlarla baş edebilmesini sağlayan tedavi yöntemidir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir