Genital Siğil

Ortaya çıkardığı kötü görünüm ve kaşıntı gibi etkilerden dolayı kişiye zorlu anlar yaşatan siğil, lazer ile kolayca tedavi edilebiliyor. Genital siğil olarak adlandırılan rahatsızlık türü, genital bölgede çeşitli büyüklüklerde çıkıntıların oluşmasına kaynaklık ediyor. Zamanla kaşıntılı ve kızarıklık bir hal alan bu oluşumlar, görünüm olarak da oldukça kötü duruyor.

Farklı hastalıkların tedavilerinde ve güzellik sektöründe daha iyi bir görünüm kazanmak için kullanılabilen lazer, genital siğil için de sıklıkla tercih ediliyor. Deride meydana gelen siğillerin lazer ışınları ile yok edilmesine dayanan işlem, kısa sürede hastalıktan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Böylelikle kaşıntı ve kızarıklık gibi gündelik hayatınızı etkileyen belirtiler de ortadan kalkıyor.

Genital Siğil Tedavisi

Eğer HPV rahatsızlığından şüpheleniyorsanız öncelikle uzman bir doktordan randevu almanız gerekiyor. Muayene işlemi sonucunda teşhis koyacak olan doktorunuz, bu aşama sonrasında uygun tedavi yönteminin belirlenmesine geçiyor. Eğer genital siğil tedavisi için lazer yöntemini kullanmak istiyorsanız bunu özel olarak doktoranıza belirtebilirsiniz. Eğer siğil durumu buna elverişli ile doktorunuz lazeri önerebilir.

Lazer ile tedavi yöntemine başvurduğunuz takdirde sürecin sadece bir gün ile sınırlı kalmadığını bilmeniz gerekiyor. Lazer yöntemini kullandığınız takdirde siğiller 2 – 4 hafta içerisinde tedavi ediliyor. Bazı durumlarda hücrelerin değişime uğraması ve kanser hastalığının ortaya çıkması mümkün hale gelebilir. Bu durum karşısında da lazer tedavisine başvurabilirsiniz.

HPV virüsünün onlarca farklı türü bulunuyor. Ancak bunlardan sadece 2 tanesini genital siğile neden oluyor. HPV, oldukça tehlikeli ve bulaşıcı bir virüs olarak tanımlanabilir. Kadınlarda rahim ağzı kanseri gibi tehlikelere dahi yol açabilen virüs, zaman kaybetmeksizin profesyonel tedavi desteğinin alınmasını gerektiriyor. Genital siğil de tedavi gerektiren durumlar içerisinde yer alıyor.

Genital Siğil İçin Lazer Desteği

Cilt hastalıkları için sıklıkla başvurulan lazer yöntemi, ayrıca güzel salonlarında da epey popüler denilebilir. Genital hastalıklar içerisinde yer alan genital siğil için lazer tedavisine başvurabilirsiniz. Bölgenin profesyonel cihazlar ile tedavi edilmesine dayanan işlem, elbette uzman bir doktor tarafından yapılıyor. Bunun için doktorunuzdan randevu alabilir ve işlemi zaman kaybetmeden yaptırabilirsiniz.

Lazer ile genital siğil tedavisi her ne kadar kolay gibi görünse de kimi zaman beklenmedik etkiler gözlemlenebiliyor. Bunların arasında kanama, ağrı, ateş ve enfeksiyon gibi belirtiler bulunuyor. Tüm bu etkilerden mümkün olduğunca uzak durmak için lazer tedavisini deneyimli ve profesyonel bir merkeze yaptırmanız gerekiyor.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir