Vücudunuzun Vajinismus belirtileri gösterdiğini mi fark ettiniz? Bu durumda aklınıza gelecek olan ilk şey Vajinismus için hangi doktora gidilir? Sorusu olacaktır. Bu içeriğimizi okuyarak vajinismus hastalığına yakalanıp yakalanmadığınızı tespit edebilirsiniz. Aklınıza takılan sorular ve İzmir ili içerisinde muayene olmak için bizlerden yardım alabilirsiniz. 

Vajinismus Belirtileri Nelerdir?

Ağrılı geçireceğiniz cinsel bir ilişki çoğunlukla vajinismusun ilk sinyalledir. Bu ağrılar sadece penetrasyoon sırasında olur. Ağrılar ilişki bittikten sonra hemen geçebilir. Bu durumu yaşayan kadınlar bunu ağrıları yanma veya penisin “duvara çarpması” gibi bir his olarak tanımlar.

Vajinismusun diğer psikolojik belirtileri şunlardır:

  • Cinsel istekte azalma
  • Seks esnasında acı duyacağı korkusu
  • Acı veya seks korkusu

Bu semptomlar istenmeden olan düşüncelerdir, yani bir kadın tedavi olmadan bu düşüncelerini onları kontrol edemez.

Vajinismus dereceleri

Vajinismus veya vajinismus, Lamont (1978) tarafından durumun ciddiyetine göre dört derece olarak sınıflandırılmıştır. Bu sınıflandırma günümüzde de kullanılmaya devam eden sınıflandırmadır.

Birinci derece

1. derece vajinismustan etkilenen hastalar hafif semptomlar yaşarlar ve yaşadıkları ağrının sadece güvence ile rahatlaması muhtemeldir. Genellikle cinsel ilişki sırasında azalan hafif bir rahatsızlık şeklinde ortaya çıkar.

İkinci derece

Bu, hafif ila orta dereceli bir vajinismus şeklidir; burada, yanma ve sıkışmayı içeren rahatsızlık, güvence ile bile pelvis boyunca bulunur ve korunur.

Üçüncü derece

Hasta keskin bir ağrı hisseder ve bilinçsizce dokunulmamak için kalçayı kaldırmaya çalışır. Giriş ve hareket çok zor ve son derece acı vericidir.

Dördüncü derece

Kadının herhangi bir yaklaşımdan kaçınmak için kalçalarını yukarı kaldırdığı ve hatta uyluklarını sıkıca kapattığı vajinismusun en şiddetli şeklidir. Penetrasyon imkansızdır ve giriş dayanılmaz bir acı şeklinde gelir.

Vajinismus İçin Hangi Doktora Gidilir?

Yaşadığınız bu rahatsızlık nedeniyle gitmeniz gereken birim kadın hastalıkları doktorudur. Op. Dr. Hasan Ulaş Başyurt – Kadın Hastalıkları ve Doğum doktoru olarak yıllardır İzmir kliniğinde hastalarını tedavi etmektedir. Sizde iletişim numaralarından randevu oluşturabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlere vajinismus için hangi doktor gidilir sorusunu cevapladık. Son olarak aklınıza takılan sorular ve diğer detayları bizlere iletişim kısmından iletebilirsiniz. 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir