Vajinismus Hastalığı

Vajinismus genelde eşleri ile severek evlenen kadınlar da cinsel birliktelik anında ön sevişme de keyif alınmasına rağmen penisin vajinanın içine girme esnasında kadının vajinasının alt kaslarını kasması ile cinsel birlikteliğe engel olma halidir. Bu rahatsızlık Türkiye’de her 10 kişiden birinde görülen bir problemdir. Bu rahatsızlığın birçok farklı görülme türleri vardır. Bazı zamanlar da vajinal kasılmaların penisi içeriye kısmen girmesine sebep olabilir. Bazı zamanlarda da cinsel birliktelikler vajinanın kasılmasına bağlı olup yoğun bir ağrı şeklinde gerçekleşir.

Vajinismusu yenmek için kendi başımıza yapabileceğimiz Vajinismus egzersizleri yapabiliriz. İşte bazı egzersizler;

Vajinismus Egzersizleri

Rahatlama ve nefes egzersizi: Derin bir şekilde ve belirli aralıklarla nefes alma yöntemlerini kullanmamız ruhi ve bedensel anlamda rahatlamamızı sağlamaktadır. Vajinismus egzersizlerinden önce rahatlamamız ve gevşeyebilmemiz için nefes egzersizleri yapmamız aşırı derece de önem teşkil eder. Doğru bir şekilde soluk almamız ve vermemiz için nefesimizi burnumuzdan derin bir şekilde alıp sonrasında ağzımızdan yavaş bir şekilde vermeliyiz. İçimizde çok uzun zaman tutmamaya özen göstermeli nefesimizin veriş süresinin alış süremize göre ortalama 2 kat daha uzun olması gerekir. Nefesimizi aldığımız zaman karnımızın iyice şişmesini sağlamalıyız kesinlikle göğsümüz şişmemeli. Her bir nefes alışverişimiz de bedenimizi, kaslarımızı rahatlatmamız gerekir.

Ayna egzersizi: Bu egzersizden önce gevşeme ve nefes egzersizlerimizi yapmamız gerekir sonrasında ise elimize bir ayna alarak oturulur bacaklar iki yana ayrılır ve üreme organımızı incelemeye başlarız. Dudak bölümünü iyice açıp içerdekileri görmeye çalışırız. Bu yöntem size pek olası olmayabilir hatta ve hatta iğreti duyabilirsiniz. Ancak bu şekilde Vajinismus hastalığı üstesinden gelinebilir. Ayna ile üreme organımızı incelediğimiz süre içinde oradaki organın yapısın aslında çok normal olduğunu görmemiz sağlanır. Bu yöntemi gün içinde 15 – 20 dakika boyunca yapmamız faydalı olacaktır.

Genital masaj ve dokunma: Ayna ile birlikte üreme organımızı inceledikten sonra sıra o organa dokunmakta. Bu yöntem için bebek yağı önerilir. Sırt üstü yatıp bacaklarımızı iyice yanlara ayırmalıyız öncelikle bebek yağı ile birlikte üreme alanımızın dış kısmına daha sonra da iç kısımlarına masaj yapmalıyız ve bolca dokunmalıyız.  Haz bölgelerimiz bulmaya çalışmalıyız.

Kegel egzersizi: İlk olarak 1948 senesinde doktor kegel tarafından isim konulmuş ve çağdaş tıpta yerini almıştır. Son derece faydalı egzersizlerdir ve seksüel tedavi yöntemlerinin başarısını arttırır. Bu egzersizi yapmak için küçük tuvaletinizin geldiği bir zamanda idrarınız yaparken bir iki kere tutup bırakın o zamanda vajina kasları kasılıp gevşer. İdrar bittikten hemen sonra bu çalışmayı 10 kere daha yapın.

 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir