Kızlık Zarı Dikimi İzmir Alsancak

Kızlık zarı, vajinanın iç kısmının ve yumurtalıkların korunması için bulunmaktadır. Kızlık zarı genellikle doğu kültürlerinde saflığın simgesi olmaktadır. Kızlık zarı cinsel ilişkiyle yırtılabilmektedir. Bunun yanında herhangi bir koşma, bisiklet sürme, düşme, zıplama gibi hareketleriyle de bu yapı yırtılabilir. Kızlık zarı yine herhangi bir tampon yerleştirilmesinde veya baskıda da yırtılabilmektedir. Bu durum kadınlarda sıkıntılı bir ruh haline neden olmaktadır. Kimi zaman kadınlar evlenmeden önce kızlık zarının diktirmek istemektedir. Bunun hiç kızlık zarı dikimi yaptırmak için uzman ve güvenilir doktorlar aramaktadır.

Kızlık Zarı Nasıldır ve Nerede Bulunur?

Toplum her ne kadar kadının namusu olarak görse de kızlık zarı bir namus vesikası değil, kadınların vajinasını dış etkenlerden koruyan bir yapıdır. Kızlık zarının tıptaki adı hymen olarak geçmektedir.

Hymen yani kızlık zarı vajinanın girişinin 1-1,5 cm içine doğru yer alan mukozal bir doku yapısından oluşmaktadır. Bu yapının orta kısmında âdet kanamasının dışarı atılmasını sağlayan delik şeklinde bir açıklık bulunmaktadır. Bu deliğin büyüklüğü ve yapısı her kadında farklılık göstermektedir. Kızlık zarı çeşitleri şöyledir:

  • Anüler Hymen
  • İmperfone Hymen
  • Septalı Hymen
  • Kribriform Hymen
  • Ksentrik Hymen

Kızlık zarı dikiminde de bu zarın yapı çeşidi dikim konusunda veya fiyatlandırmada fark gösterebilmektedir.

Kızlık Zarı Kanaması Nasıl Olur?

Kızlık zarı cinsel ilişkinin yanında, sürtünme, mastürbasyon veya herhangi bir düşme sonucu zarar görüp yırtılabilmektedir. Bazen kızlık zarı yırtıldıktan sonra kanama olmaktadır. Kimi zaman ise yırtılmadan dolayı kanama olmamaktadır. Bu kanama bazen pembemsi birkaç damla leke şeklinde bulunabilmektedir. Bazen ise yoğun bir kırmızılık görülebilmektedir. Kızlık zarı yırtılmasından dolayı bazen kadınlar kızlık zarı dikiminin nasıl olduğunu merak ederler.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Olur?

Kızlık zarı dikimi yaptırmak isteyen kadınlar bunun sürecini merak etmektedir. Kızlık zarı onarımı adı da verilen Hymenoplasti kadın doğum uzmanları tarafından yapılmaktadır. Bu durum iki şekilde gerçekleşmektedir.

  1. Kalıcı Yöntem: Bu yöntem cinsel ilişkiye girmeden çok önceleri yapılan bir yöntemdir. Bu yöntemde estetik ve yapay bir kızlık zarı dikimi yapılmaktadır.
  2. Geçici Yöntem: Bu yöntem ise cinsel ilişkiye girmeden 2-3 gün önce yapılmaktadır. Bu yöntemde kızlık zarına bir dikiş konulmaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerin ikisi de lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bu ameliyatlarda fazla kanama riski bulunmamaktadır. Kısa ve kolay bir şekilde operasyon tamamlanmaktadır. Daha iyi bilgi almak için uzman ekibimizden fayda almanız mümkün olabilmektedir. Kızlık zarı dikimi İzmir Alsancak da yaptırmak isteyenler telefon numaralarına ulaşarak bilgi alabilmektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir