Kızlık Zarı Dikimi Yorumları

Kızlık zarı dikimi yorumları konusunda bahsetmeden önce kızlık zarının ne olduğundan bahsetmek daha faydalı olacaktır. Kızlık zarı her ne kadar doğuda bulunan toplumlarda bir namus veya saflık simgesi olarak yer alsa da aslında vajinayı dış etkenlerden koruyan biyolojik bir ince yapıdır. Bu yapı sayesinde vajina daha sağlıklı şekilde gelişim gösterebilmektedir. Bu yapı birçok nedenden dolayı yırtılabilmektedir. Bu yırtılma cinsel ilişki, düşme, koşma, zıplama veya herhangi bir baskıdan dolayı zarar görebilmektedir. Bu zarar özellikle toplumumuzda bulunan kadınlar için psikolojik bir sorun oluşturmaktadır. Sadece kadınlar değil erkekler de cinsel ilişki esnasında bu durumu öğrendiklerinde sorun yaşayabilmektedir.

Kızlık Zarının Yapısı Nasıldır?

Kızlık zarı genellikle vajinanın 1 – 1,5 cm gerisinde bulunmaktadır. Bu yapı kadından kadına fark gösterebilmektedir. Tıptaki adı hymen olan bir yapı birçok nedene bağlı olarak yırtılabilmektedir.

Hymen adı verilen kızlık zarının birçok çeşidi de bulunmaktadır. Hymenin genel olarak ortasında bir delik bulunmaktadır. Bu deliğin yapısı da kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Delik genel olarak âdet kanamasının dışarı atılmasını sağlamaktadır.  Kızlık zarı çeşitleri şöyledir:

  • Anüler Hymen: Bu çoğu kadında bulunan bir kızlık zarı yapısıdır. Kızlık zarının ortasında bulunan delik halka şeklindedir.
  • İmperfone Hymen: Bu durum kadınlarda çok nadir olarak görülmektedir. Bu kızlık zarının ortasında delik bulunmamaktadır.
  • Septalı Hymen: Kızlık zarının orta kısmında bulunan delik bir bantla ikiye ayrılmış durumdadır. Bu yapı da genellikle kadınlarda az görülmektedir.
  • Kribriform Hymen: Bu zarda ortada çok fazla delik bulunmaktadır.
  • Ksentrik Hymen: Bu durum hilal veya yarım ay olarak ifade edilen çeşittir. Bu zarın alt kısmı kalın ve geniştir. Bu zarın bulunduğu kadınların genelde yaptığı şikâyet ilişkiye girememe olmaktadır.

Kızlık zarı dikimi yorumlarına bakıldığında bu çeşitlerden de bahsedilmektedir.

Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır Mı?

Kızlık zarı dikimine bakıldığında farklı yöntemler uygulandığı görülmektedir. Kızlık zarı onarımı yorumlarına baktığımızda flep yöntemiyle bir onarım yapıldığını görebiliriz. Bu yöntemde kalıcı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu durumda kimse kızlık zarı dikiminin gerçekleştiğini anlayamaz.

Bu yöntemler ve kızlık zarı fiyatları hakkında bilgi almak için telefon numarasından bize ulaşıp, doktorlarımız ve ameliyat süresi hakkında genel bir bilgi alabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir