Kürtaj Yasası

Anne olmak pek çok kadının hayali olsa da bu hayal her zaman istenen durumlarda meydana gelmemektedir. Ne yazık ki ülkemizde istenmeyen birliktelikler neticesinde ya da küçük yaşta hamile kalan pek çok kadın bulunmaktadır. İstenmeyen gebelikler kürtaj sayesinde sonlandırılarak kadınların psikolojik ve sağlık açısından kendi kararlarını almaları sağlanmaktadır.

Kürtaj yaptırmak gebeliğin her haftasında ya da her şekilde mümkün olmamaktadır. Bu konu hakkında detaylı şekilde hazırlanmış bir yasa bulunmaktadır. Kadınlar kürtaj yasasına göre belirlenen şekillerde hamileliklerini sonlandırabilmektedir. Gebeliklerin sonlandırılmasında yasalardan ziyade sağlık koşullarına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde istenmeye sonuçlarla karşılaşmak mümkün olmaktadır.

Kürtaj Yaptırmak Yasal Mı?

Kürtaj yaptırmak ancak yasalarda belirtilen haftalara kadar yasaldır. Gebeler, 10 haftaya kadar kararları neticesinde hamileliklerini sonlandırabilmektedir. Ancak kürtaj oldukça geniş kapsamlı tıbbi bir terimdir. Bu nedenden ötürü işlemin yasallığı gebelerin içerisinde bulunduğu duruma göre değişim gösterebilmektedir. Anne adaylarının 10 haftadan sonra düşük yapmaları, ya da bebeğin anne karnında yaşamını kaybetmesi, kürtajın 10 hata sonrasında yapılmasını mecbur kılmaktadır. Bu durumun yasallık açısından bir sorun teşkil etmediği bilinmektedir.

Kimler Kürtaj Yaptırabilir?

Kürtaj yaptırmak konusunda karar vermiş olan her kadının belli şartlar altında kürtaj yaptırmaları mümkündür. Ancak mümkün olma durumu belli başlı nedenlere göre değişmektedir. Öncelikle evli bir kadın 10 haftaya kadar, eşinin de onayından sonra sorunsuz şekilde kürtaj olmak kararı vermeleri olasıdır. On sekiz yaşından büyük ancak evli olmayan kadınlar yine 10 haftaya kadar kürtaj kararlarını bireysel şekilde verebilmek hakları bulunmaktadır.

Gebelik sonlandırma işlemleri her durumda sayılan şartlardaki nedenlerden meydana gelmemektedir. Pek çok kadın ailesinin haberi olmadan hamileliklerini bitirmek istemektedir. Bu yüzden aileden habersiz gizli kürtaj yaptırmak isteyen pek çok kadın bulunmaktadır. Merkezimiz hasta mahremiyeti konusunda oldukça titizdir. Bu nedenden ötürü reşit olan bireylerin herhangi bir gizlilik endişesi yaşamadan kürtaj olmalarının önünde engel bulunmamaktadır. Uzmanlarımızın yaptıkları muayeneler sonrasında belirlenen gün ve saatte, kendilerine verilen tavsiyelere uyan bireyler, dinlenme aşaması da dâhil olmak üzere yarım saatte kürtaj yaptırabilmektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir