Kürtaj Yaptırmak İstiyorum

İstenmeyen hamilelikler neticesinde ya da anlık öfkelenmeler sonrasında kadınlar kürtaj yaptırmak istiyorum tarzında düşüncelere kapılabilmektedir. Ancak kürtaj ani şekilde karar verilecek kadar önemsiz bir işlem değildir. Bu nedenden ötürü böyle bir düşüncesi olan kadınların öncesinde çevrelerine ya da bir uzmana danışmaları gerekmektedir.

Kürtaj yaptırmak konusunda kesin olarak kararlı olan bireyler için bu işlemin şartlarının kapsamına girip girmedikleri kontrol edilmektedir. Kürtaj yasasına göre 10 haftalık gebeliklerin sonlandırılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Operasyonlar eşlerin karşılıklı rızası da istenmektedir. Ancak gebelik zoraki girişen bir ilişkiden kaynaklanıyorsa ya da daha özel bir sebebi varsa bu durum hakkında uzmanlarla konuşularak hareket edilmesi daha doğrudur.

Kürtaj Nasıl Yaptırılır?

Kürtaj yaptırmak, uzmanlar tarafından yapılması gereken tıbbi bir operasyondur. Bu nedenden ötürü ekipman olarak tam teçhizatın bulunduğu kürtaj merkezlerinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Operasyon için farklı sistemlerin kullanıldığı bilinmektedir. Fakat uzman doktorlar günümüzde ekstra bir durum söz konusu olmadıkça kürtaj için vakum sistemini tercih emektedir.

Kürtaj yaptıran hastalar öncelikle anestezi almaktadır. Bu sayede işlem sırasında hiçbir şekilde acı hissedilmemektedir. Uzmanlar rahimde bulunan fetüsü kanül ismi verilen uzun çubuklarla vakumlamaktadır. Böylece rahim kısa sürede temizlenerek gebelik sonlandırılmaktadır. On veya on beş dakikalık bir operasyon kürtaj sonrasında hastalar bir süre dinlenme odasına gönderilmektedir. Sonrasında bireylerin taburcu olması mümkündür.

Kürtaj Sağlık Açısından Zararlı Mıdır?

Kadınlar kürtaj yaptırma kararı aldıklarında en çok sağlıkları açısında endişe yaşamaktadır. Pek çok kadın özellikle ilerleyen dönemlerde yeniden bebek sahibi olup olamayacaklarını merak etmektedir. Bu konu hakkında kürtajın herhangi bir şekilde sağlığa zararlı olduğunu söylemek tam olarak doğru değildir. Ancak hastaların kürtaj yaptırdıkları merkeze dikkat etmeleri gerekmektedir.

Günümüzde gizli kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar merdiven altı ve steril olmayan yerleri tercih etmektedir. Bu gibi yerlerde kürtaj olmak, sağlık açısından oldukça zararlıdır. Operasyonun planlandığı şekilde gerçekleştirilmesi için bir uzman tarafından ve steril bir ortamda yapılması şarttır. Bu sayede gerçekleşen operasyonların sağlık açısından risk oluşturmak ihtimali minimum seviyelere çekilebilmektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir