Suda Doğum Nedir? 21. yy ile birlikte hayatımıza giren, ancak son 3-4 yıldır özellikle sosyal medyanın etkisiyle daha sık karşımıza çıkan olgulardan en dikkat çekeni Suda Doğum konusudur. Henüz tecrübe etmemiş herkes büyük merak duygusu uyandıran konuyla ilgili en çok merak edilen soruları yanıtlayarak, İzmir kadın doğum doktoru arayanlara bir yönlendirme yapmış olalım. Öncelikle bir tanımını yapmak gerekirse, suda doğum temel olarak doğum için özel hazırlanmış bir havuz içerisinde normal doğum yoluyla gerçekleştirilir.

Suda Doğum Nasıl Olur?

               Sosyal medya paylaşımlarıyla birlikte her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından aratılan ve özellikle ilimizde İzmir jinekolog arayışlarına giren suda doğumla ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi şüphesiz sürecin nasıl gerçekleştiğidir. Anne ve bebek için oldukça faydalı bir süreç olarak tavsiye edilen suda doğum, sıcaklığı sürekli olarak kontrol edilen yapay doğum havuzlarında gerçekleştirilir. İnsan vücut sıcaklığı 36,5 derece olduğu düşünülürse, doğum suyunun sıcaklığının 37 derece olacak seçilmesi oldukça ideal görünmektedir. Banyo suyu ılıklığındaki su, tüm bakterilerden arındırılmış olarak anne için hazırlanır ve böylece oluşabilecek riskler ortadan kaldırılır. Uzman doktor ve eğitimli hemşireler eşliğinde gerçekleştirilmesi hayati önem taşıyan suda doğumun, normal doğumlardan ekstra bir riski olmadığı bilinmektedir. İşlem öncesinde İzmir kadın hastalıkları doktoru tarafından mutlaka anneye süreçle ilgili bilgi verilmeli ve nefes egzersizleri başta olmak üzere bir takım eğitimler verilmelidir.

Suda Doğum Nasıl Yapılır?

               İnsanın iç vücut sıcaklığıyla paralel olarak 37 santigrat derece olarak hazırlanan doğum havuzlarında gerçekleştirilen suda doğum, mutlaka bu konuda eğitimli ve yeterli tıbbi personel tarafından uzman doktor kontrolünde gerçekleştirilmelidir. Suda doğum nasıl yapılır sorusunda önce, kimler suda doğum yaptıramaz konusundan bahsetmek gerekir. Öncelikle aktif enfeksiyonu bulunan annelerin bu işlemi yaptırmamaları önerilir. Ek olarak rahim bölgesinde aktif kanaması olan anneler ile 37 haftanın altında doğum yapması gereken annelerin suda doğum yaptırılması önerilmemektedir. Ayrıca çoğul bebek taşıyan anneler ile bebeğinin kilosu standart aralıkların üzerinde olan kişilerin de suda doğum yaptırması uygun görülmemektedir.

               Bu nedenlerle suda doğum kararı veren anne ve taşıdığı bebek mutlaka çeşitli testlerden geçirilerek sürece uygunluğu İzmir kadın doğum doktoru tarafından kontrol edilmelidir. Hem anne, hem de bebeğin suda doğumuna engel bir durum görülmemesi halinde, uzman doktor tarafından eğitimli personel yardımıyla normal doğum şeklinde süreç gerçekleştirilir.

Suda Doğum Nedir

Suda Doğum Faydaları Nelerdir?

               Bilinen herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmayan Suda doğum faydaları da oldukça ilginçtir. En önemli faydalar arasında annenin yaşadığı ağrı ve sancıları azaltması bulunmakla birlikte, ılık su kasılmalara da yardımcı olarak doğumu kolaylaştırmaktadır. Ayrıca bebek üzerinde de bazı olumlu etkileri olduğu bilgileri mevcuttur. Yapılan boylamsal çalışmalarda suda doğumu gerçekleşen bebeklerin, sezaryen ya da normal doğum şeklinde dünyaya gelen bebeklere göre daha sakin bir yapıda oldukları ve gergin olmadıkları, daha huzurlu bir erken bebeklik dönemi geçirdiklerine dair bulgular vardır.

               Bunlara ek olarak, bebeğin dış dünyaya adaptasyonu kolaylaştırdığı de bilinen bir faydadır. Anne karnında sıcak bir ortamda bulunan bebeğin, sterilize amaçlı soğutulmuş odada dünyaya gelmesindense, anne karnıyla aynı sıcaklıktaki suyun içerisinde dünyaya gelmesi arasında anlamlı bir fark vardır. Bebeğin dünyaya uyumunu ciddi ölçüde kolaylaştıran ılık su, annenin doğum gerginliğini de azaltarak yine bebeğin üzerindeki baskıyı azaltmakta ve huzuru artırmaktadır.

               Zaten kasılmaların rahatlaması, rahim ağzının rahat açılması ve annenin rahat hareket edebilmesi gibi olumlu etkileri bulunan suda doğum sürecinde, genellikle suni sancı ya da doğum bölgesine kesik atılması gibi dış müdahalelere gerek kalmamaktadır. Suda doğum gerçekleştirmek için aradığınız jinekolog İzmir ilinde mevcut olup, referansları hayli olumlu seviyededir.

Suda Doğum Havuzu Nasıl Olur?

               İzmir Kadın hastalıkları doktoru tarafından hazırlanan doğum suyu, küvet mantığında hazırlanmaktadır. Annenin iç vücut sıcaklığı olan 36,5 dereceye oldukça yakın olan 37 derece sıcaklığa sahip su, banyo suyu ılıklığında ayarlanmaktadır. Elbette sürekli olarak ısının korunması için takip edilirken, bakterilerden arındırılmakta ve anne ile bebek sağlığı açısından risk taşıyan etkenler ortadan kaldırılmaktadır. Bu sayede hem anne hem de bebek için hem güvenli bir doğum ortamı oluşturulurken, hem suyun rahatlatıcı etkilerinden yararlanılır.

               Suyun rahatlatıcı etkileri sayesinde, doğum sancıları anlamlı ölçüde azalmakta buna karşılık doğum süresi bir o kadar kısalmaktadır. Çoğu vakalarda suni sancıya bile gerek kalmadan suda doğum gerçekleştirilebilmektedir. İzmir kadın doğum doktoru tarafından yönetilen süreçte, uzman doktora suda doğum konusunda eğitimli sağlık personeli eşlik etmektedir. Burada elbette anne adayının da doğum işlemi öncesinde suda doğumla ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirilmiş olması gerekmektedir.

               Suda Doğum Nedir? Doğum için özel olarak hazırlanan havuzlar içerisine ideal sıcaklıkta ve her türlü bakteriden arındırılmış bir havuz kullanılmaktadır. Kesinlikle yüzme havuzu olarak düşünülmemesi gereken suda doğum havuzları, en ince değerlerine kadar analiz edilmekte ve suda doğum için ideal bir ortam oluşturulması esasına göre hazırlanmaktadır. Bu nedenle suda doğum yaptırmak isteyen anne adaylarının mutlaka bu alanda deneyimli ve olumlu referansları bulunan merkezlere yönelmesi gerekmektedir. Yanlış ya da uygun olmayan havuzlarda gerçekleştirilen doğumlar, anne ve/veya bebeğe hasarlar verebilmektedir. Suda doğum süreci için analiz edilen değerlere sahip olan uygun bir doğum havuzu içerisinde ve yetkin sağlık ekibiyle gerçekleştirilen suda doğum süreci, hem anne hem de bebek için oldukça kolay ve risksiz bir süreç oluşturmaktadır.

İzmir Suda Doğum Fiyatları

               Jinekolog İzmir arasını sonuçlandıran anne adaylarını bekleyen en önemli sorulardan birisi şüphesiz İzmir Suda Doğum fiyatları olmaktadır. İstanbul ve Ankara’da sunulan fiyatlara paralel olarak sunulan hizmetin ücreti de diğer metropollerimiz ile aynı seviyededir. Elbette anne adayının ve bebeğin sağlık durumuna, yapılacak olan işlemlere, anne adayının varsa sağlık sigortası ve bunun kapsamına, özel sağlık sigortası yoksa genel sağlık sigortası kapsamına bağlı olarak değişebilmektedir. İzmir suda doğum fiyatları 2022 yılı için tüm bu etkenler ışığında 4.000 TL ila 25.000 TL bandında belirlenebilmektedir. Daha detaylı bilgi almak için merkezimizden randevu alabilir ya da müşteri temsilcilerimizin size ulaşması için bize not bırakabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir