Vajinismus Egzersizleri

“Vajinismus Egzersizleri” vajinismus hastalığına sahip her kadın için yararlı ve sağlıklı bir şekilde tedavi sonucuna ulaştırabilen sağlık yöntemidir. Vajinismus hastalığına sahip kadınlar, vajina etrafındaki kasların etrafında istemsiz spazmlar yaşarlar ve bu durum vajinanın kapanmasına neden olur. Bu bozukluk genellikle hasta için cinsel ilişkiyi zorlaştırır. Vajinismus, pubokoksigeus veya PC’yi çalıştıran Kegel egzersizleri yaparak, vajinayı çevreleyen kaslarla tedavi edilebilir.

“Vajinismus Egzersizleri” yani Kegel egzersizleri yapmak, PC kaslarınızı kontrol etmeye ve rahatlama yöntemlerini öğrenmeye yardımcı olur.

Vajinismus Egzersizleri ve Yöntemleri

Kegel Egzersizleri

1. Kası Bulma

Kegel egzersizlerine başlamadan önce, doğru kasları bulmayı öğrenmelisiniz. İdrar yapmayı düşünün ve idrar akışını durdurmaya çalışın. Bunu yapmak için kullandığınız kaslar PC kaslarınızdır. Vajinanızı, rektumunuzu ve mesanenizi kontrol eden pelvik taban kaslarınızı defalarca sıkın ve rahatlayın.

2. Kegel Döngüsü

PC kaslarınızı 10 saniye kadar sıkıca tutun, sonra 10 saniye boyunca tamamen rahatlayın. Bunu 10 kere birkaç kez gün boyunca tekrarlayın. 10 saniyelik Kegel döngüsü yapana kadar tekrarlarınızın uzunluğunu aşamalı olarak artırın.

Bu egzersizleri uygulamak, kaslarınızın ne zaman büzülüp kontrol edileceğini kontrol etmenize yardımcı olur. Bu adımları takip etmek etkili bir şekilde yardımcı olur.

  1. Mesanenizi boşaltın.
  2. Pelvik taban kaslarınızı bulun ve 10’a kadar sayın.
  3. Kaslarınızı rahatlatın ve 10 sayıya kadar sayın.
  4. Bu döngüyü günde üç kez 10 kere tekrarlayın.

3. Yerleştirme İle Kegel

Kegel egzersizlerini kolayca yaptıktan sonra vajinanıza parmaklarınız ile egzersiz yapmaya çalışabilirsiniz. Yaklaşık yarım parmağınızla başlayın. Rahat hissettikten sonra, ekleme miktarını ve parmak sayısını artırın.

4.Kademeli Kegels

Vajinanızdan karnınıza kadar bir çizgi çizin. Alttan başlayıp üst kısma kadar sırayla kaslarınıza yavaşça dokunarak hafifçe bastırın. Mümkün olduğunca yavaş ve kontrollü olun. Üst kısmına ulaştıktan sonra kaslarınızı üstten alta doğru yavaşça dokunun fakat önce birkaç saniye kaslarınıza basılı tutun.

Pelvik taban kaslarınızı başarılı bir şekilde güçlendirmek için, bu egzersizleri yaparken karın, kalça ya da uyluk kasları ile etkileşime girmeyin.

“Vajinismus Egzersizleri”, bir profesyonel tarafından tedavi edilip ve evde hastanın düzenli egzersizleri yapması ile hastaların % 80-100 oranında bir iyileşme gösterir. Vajinismus hastalığını düzgün bir şekilde tedavi etmek için tıbbi yardım almak ve vajinismus egzersizleri yapmak zorunludur.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir