vajinismus tedavisi

Partneri ile ilişkiye girmekten çekinen ve zamanla bu durumun tabu haline dönüşmesine yol açan kişiler, ne yazık ki vajinismus hastalığı ile karşılaşıyorlar. Temelinde korku ve panik gibi unsurları barındıran hastalık, gerekli profesyonel desteğin alınması ile büyük oranda aşılabiliyor. Ancak bunun için öncelikle kendinizi ve bu durumu kabullenmeniz gerekiyor.

Kadınlarda görülen ve sıklıkla ilişkiden korkma ile kendisini belli eden vajinismus, çoğu kez kişi tarafından reddediliyor. Oysa hastalığın tedavisi için öncelikle yaşanan sorunun kabul edilmesi önem teşkil ediyor. Problemi kabullenen kişi, buna uygun bir tedavi arayışına giriyor. Tabi süreçte partnerin verdiği destek de bir hayli önemli. Kişinin rahatlamasını destekleyen kişi, böylelikle süreci daha kolay bir şekilde atlatma şansı sunuyor.

Vajinismus Hastalığı İçin Etkili Noktalar

Eğer ilişkiye girmekten çekiniyorsanız bu durumun üzerine gitmeyi deneyebilirsiniz. Birden fazla kez denediğiniz takdirde sağlıklı bir cinsel ilişki kurulmuyor ise kişinin bu duruma karşı çeşitli çözüm yolları üretmesi mümkün. Örneğin spora başlayabilirsiniz. Vücudun çok daha güzel görünmesi ve kişinin kendisini beğenmesi, büyük oranda özgüven desteği sunuyor.

Bedensel sağlığın korunmasına büyük oranda katkıda bulunan spor, ayrıca psikolojik olarak çok daha rahat hissetmeyi destekliyor. Vücut hatlarının şekil almaya başlaması ve beraberinde artan özgüven, vajinismus hastalığı tedavisinde oldukça etkili oluyor. Bunun için ek olarak uzman bir doktordan da yardım almayı deneyebilirsiniz.

Günümüz tıp dünyasında kızlık zarının alınması için operasyon uygulanıyor. Kimi zaman zarın alınmasının ilişkiye girmeye dayalı korkunun hafifleyeceğini düşündürtüyor. Oysa çoğu kez bu durumun işe yaramadığına rastlamak mümkün. Operasyon geçirmek yerine partner ile iletişim kanallarının açık tutulması ve sürekli olarak konuşulması, çok daha etkili sonuçlar doğuruyor.

Hastalığın Geçmesini Beklemek

Vajinismus hastalığının kendiliğinden geçmesini beklemek size zaman kaybı olarak geri dönüyor. Günümüzde bu rahatsızlıktan dolayı boşanmış çiftlere rastlayabilirsiniz. Ancak bu durum gözünü korkutmasın. Eğer güçlü bir ilişkiniz var ise hali hazırda bu nedenle boşanmaktan korkmamanız gerekiyor. Ancak buna rağmen yine de endişeleniyorsanız egzersiz yapmayı deneyebilirsiniz.

Vajinismus egzersizleri, temelinde esnemeye ve güçlenmeye yardımcı oluyor. Esneklik, özellikle ilişki sırasında daha hareket etmenize katkıda bulunuyor. Ayrıca ağrı ve sızı gibi etkileri de büyük oranda ortadan kaldıran egzersizler, bu sayede yatakta daha rahat olmanızı mümkün kılıyor. Psikolojik destek almak ve bu hastalığı yaşayan kişiler ile iletişime geçmek de yine tedavide son derece fayda sağlayabiliyor.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir