Kürtaj sonrası karında şişlik probleminiz varsa bu içeriğimiz tam da sizlere göre. Aşağıda verilen komplikasyonlara göre kendi durumunuzu değerlendirebilir ve bir uzmana görünebilirsiniz. İzmir Kadın Hastalıkları Doktoru Hasan Ulaş Başyurt tarafından muayene olmak için iletişim adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz. 

Kürtaj sonrası kişisel bakım hayati önem taşır, çünkü bazı durumlarda komplikasyonlar olabilir. Tıbbi kürtaj sonrası ciddi komplikasyonlar nadirdir ancak hafiften orta dereceye kadar sorunlar oluşabilir ve bazı sorunlar uzun süre devam edebilir.

Bir tıp uzmanı tarafından yapıldığında, kürtaj daha güvenli tıbbi prosedürler arasında kabul edilir. Bununla birlikte, bazı rahatsızlıkların olabileceğini bilmek faydalı olacaktır. Olası komplikasyonları bilmek riski azaltmaya yardımcı olabilir.

Kürtaj Sonrası Yaşanabilecek Komplikasyonlar

Yaptırdığınız kürtaj sonrasında yaşayabileceğiniz bazı komplikasyonlar her operasyonda olduğu gibi bu operasyon için de geçerlidir. Yaşayabileceğiniz bazı komplikasyonlar aşağıda verilmiştir. 

Ağır kanama 

Nadiren görülen komplikasyonlardan biridir, endişelenme nedenlerinden biridir. Bir işlemden sonra bir miktar kanama normal olduğundan, kanamanın ne zaman çok ağır olduğunu değerlendirmek zor olabilir.

Uzmanlar, kadınların bir saat içinde ikiden fazla ped değiştirmesi gerekiyorsa ve büyük pıhtılar ile baş dönmesi varsa, bunun ağır kanama belirtisi olabileceğini söylüyor.

Ağrılar, karın krampları, şişkinlik, bağırsak fonksiyonundaki değişiklikler ilk evrelerde sık görülür. Ağrıların çoğu rahim kasılmalarından kaynaklanır. Rahim yeterince kasılmadığında ve rahat bir durumda kaldığında ağır kanama meydana gelir.

Ağrı 

Hastalar tarafından genellikle orta düzeyde ağrı hissedilebilir. Bununla birlikte, doktorunuzun tavsiye ettiği ilaçları aldıktan sonra bile geçmeyen şiddetli ağrı veya yoğunlaşan ağrı bazı şeylerin yanlış olduğunu gösterebilir. Karın ağrısı, kürtajdan birkaç gün sonra şiddetli şişkinlik o bölgede oluşabilecek enfeksiyonu belirten bazı belirteçler olabilir.

Yüksek Ateş 

Kürtaj sonrası hafif yüksek vücut ısısı kabul edilebilir bir komplikasyondur, ancak ateşiniz 37 derece üzerinde kalırsa, enfeksiyona işaret ettiği için endişelenmenize neden olur. Bu durumda acilen doktorunuza başvurmanız gerekebilir.

Gebeliğin devam eden semptomları

 Kürtajdan sonra hamilelikle ilgili semptomların devam etmesi nadir değildir. Bunun nedeni bazı kadınlarda hormonal seviyelerin normale dönmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duymasıdır. Bu nedenle, çoğu kişi şişkinlik, meme hassasiyeti ve hatta mide bulantısından şikâyet edebilir. Bu sıklıkla görülen bir durumdur.

Kürtaj Sonrası Karında Şişkinlik Neden Olur?

Kürtaj sonrası karında şişkinlik neden olur? sorusu kadınlar tarafından oldukça fazla araştırılmaktadır. Yaptırdığınız Kürtaj sonrası dönemde değişen bağırsak fonksiyonu, şişkinlik, artan gaz oluşumu ve değişen bağırsak hareketinin sayısız nedeni vardır.

Kürtaj ayrıca ani hormonal değişiklikler anlamına gelir. Farklı kadınlar bu tür değişikliklere farklı tepki verir. Bağırsak değişiklikleri çoğu kadında görülür.

Çoğu kadına kürtajdan sonra ağrı kesiciler, antibiyotikler, hormonal ilaçlar, hatta bazı durumlarda rahmin kasılmasını iyileştiren ilaçlar gibi çeşitli ilaçlar reçete edilir. Bütün bunlar ayrıca bağırsağın çalışmasını da etkileyebilir.

 Son olarak, kürtajın duygusal yönü ihmal edilemez. Birçok kadın için ciddi bir stres. Stres hormonları da karın şişkinliğine ve gaz oluşumuna neden olabilir.

Bu içeriğimizde sizlere kürtaj sonrası karında şişlik gibi oluşabilecek bazı rahatsızlıklardan bahsettik.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir