Vajinismus Nedir?

“Vajinismus nedir?” tanımı birçok şekilde yapılmakla birlikte öncelikle vajinismus; penetrasyon girişiminde bulunulduğunda vajinanın çevresindeki kasların tekrar tekrar veya kalıcı istemsiz sıkıştırılmasını tanımlamak için kullanılan terimdir. Vajinismuslu kadınlar penetrasyonun başlangıcında pelvik kas spazmları yaşarlar. Bu istemsiz spazmlar neredeyse vajinayı kapatabilir. Penetrasyon veya penetrasyon girişimleri acı verir. Vajinismus cinsel uyarılmayı etkilemez, ancak penetrasyonu önleyebilir.

Vaginismus da denilen vajinismus anında yaşanan kasılmalar cinsel ilişkiyi engelleyebilir veya çok acı verebilir. Kısacası; Vajinismus, başarılı bir vajinal ilişki kurma yeteneğini etkileyen ortak bir ağrı belirtisidir ve bilinçsiz evliliklerin önde gelen sebebidir.

Vajinismusun ortaya çıkardığı ağrı, hafiften şiddete ve rahatsızlıktan sansasyonda yanmaya kadar değişir. Etkilenen en yaygın kas grubu pubokoksizum (PC) kas grubudur; bu kaslar idrara çıkma, cinsel ilişki, orgazm, bağırsak hareketleri ve doğumdan sorumludur.

Vajinismus Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Vajinismus nedir?” diye soranlar için, vajinismus cinsel yaşamınızı bozabilen veya tamamen durdurabilen ve sıkıntıya, güven kaybı ve ilişki sorunlarına neden olabilen bir rahatsızlıktır. Hatta bir aileye kurmanızı engelleyebilir. Durum aynı zamanda jinekolojik ve pelvik muayeneleri zor veya imkânsız hale getirebilir. Diğer yazımızda da bahsedeceğimiz vajinismus tedavileri insan sağlığı için mümkündür ve aşılması zor durumları aşılacak hale getirir.

Uzmanlar tam olarak kaç kadının vajinismusdan muzdarip olduğunu bilmiyorlar ancak durumun nadir olduğu düşünülüyor. Cinsel işlev bozukluğu meydana getireni vajinismus birçok kadında görülebilmekle beraber genellikle tedavi edilebilir bir hastalıktır.

Vajinismus, hastalarda yaşam boyu etkisini gösterecek bir rahatsızlık olabilir veya yalnızca belirli bir olaydan sonra gelişebilir. Vajinismus tedavi edilebilir ve çoğunlukla bu tedaviler olumlu sonuçlanmaktadır. Söz konusu ne olursa olsun kadın ve erkek için utanılacak bir şey değildir!

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir