Ayrıntılı Ultrason Nedir?

Annelik heyecanı yaşayan kadınların hayatlarına gebelik süreleri boyunca pek çok yeni terim girmektedir. Ayrıntılı ultrason da bu yeni terimlerden biridir. Peki tam manası ile Ayrıntılı ultrason nedir? Gelişen teknoloji artık hamilelik esnasında bebeğin organlarının gelişmişlik düzeyini ya da herhangi bir sorunun olup olmadığının anlaşılmasını sağlamaktadır. Halk arasında renkli ultrason olarak bilinse de detaylı ultrason, bebeğin anne karnındaki sağlık durumunun en net şekilde görüldüğü ultrason çeşididir.

Ayrıntılı Ultrason Ne Zaman Yapılmalıdır?

Detaylı ultrasonda genel önem bebeğin organlarının ve sağlık durumunun tespitidir. Ultrason sırasında anne ve baba adayları bebeklerinin yüzlerini üç ya da dört boyutlu olarak görebilmektedir. Ancak bu ultrasonun çekim amacı bebeğin görülmesi değildir. Ayrıntılı ultrason, bebekteki anomalilerin belirlenmesi amacı bulunmaktadır.

Her gebelik süreci kendine has özellikler gösterebilmektedir. Ancak buna karşın ayrıntılı ultrason için uzmanlar tarafından belirlenmiş olan zaman aralıkları bulunmaktadır. Anne adaylarının doktorları ile yaptıkları görüşmeler arsından 19. ve 23. haftada herhangi bir zaman dilimi içerisinde ultrasonlarını çektirmeleri gerekmektedir.

Ayrıntılı Ultrasonda Bebekteki Olası Sorunlar Kesin Tespit Edilir Mi?

Renkli ultrasonda anne ve baba adaylarının bebeklerinin sağlık durumları ile alakalı olarak kesine yakın bilgiler edinmeleri mümkündür. Bu ultrason sisteminde beyinde su toplanması gibi önemli sağlık sorunları tespit edilebilmektedir. Plasentanın su yoğunluğunun da ayrıntılı ultrason sonuçlarına göre öğrenilmesi mümkündür. Olası rahatsızlıkların bu aşamada tespiti anne ve baba adaylarının bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına almalarını sağlamaktadır. Çünkü günümüzde pek çok rahatsızlığın anne karnında tedavi uygulanan sistemleri bulunmaktadır. Böylece bebekler fıtıktan iç organlarında oluşan rahatsızlıklara kadar farklı alanlarda daha doğmadan tedavi edilebilmektedir.

Ayrıntılı Ultrason Kaç Kere Çektirilmelidir?

Anne adaylarının büyük bir çoğunluğu bebeklerinin 3 ya da 4 boyutlu ultrasonlarla sürekli olarak görmek istemektedir. Ancak sürekli olarak ultrason çektirmenin bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. İlk çekilen mecburi ultrasonun ardından ayrıntılı ultrason talepleri doktorların sorun tespitlerinden sonra yinelenmektedir. Bu nedenden ötürü ayrıntılı ultrason çekimleri hakkında merkezimiz ile iletişim kurularak adet belirlenmesine gidilmesi önerilmektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir