Gizli Kürtaj

Ülkemizde yaşanan hamileliklerin tümü istenen gebeliklerden oluşmamaktadır. Bu nedenden ötürü hamileliklerini kürtaj işlemi ile sonlandırmak isteyen pek çok birey bulunmaktadır. Ancak toplum baskısı ya da farklı nedenler hastaların bu alanda tedirginlik yaşamalarına neden olmaktadır.

Kadınların büyük bir bölümü kürtaj yaptırdıklarının bilinmesini istememektedir. Bu nedenden ötürü gizli kürtaj kavramı ortaya çıkmıştır. Ancak zaten hasta ve doktor arasındaki gizlilik bulunduğundan dolayı kürtaj olan bireylerin bilgilerinin farklı kişiler tarafından öğrenilmesi mümkün değildir.

Kürtaj Nasıl Yapılır?

İstenmeyen birlikteliklerden sonra gelen hamilelikler ailelerinden ya da eşlerinden gizli olarak kürtaj yaptırmak isteyen hastaların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Kürtaj yatırmak istiyorum diyen kadınlar için bu prosedürün bilinmesi gerekmektedir. Ülkemizde yaygın olarak uygulanan kürtaj yöntemi vakumdur. Bu işlem sırasında fetüs, kanüller yardımı ile emilerek sonlandırılabilmektedir. Vakum yöntemi sağlık açısından oldukça az risk taşıdığından ötürü uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

Kürtaj Yaptırmanın Yasal Süresi Nedir?

Türkiye’de bulunan kürtaj yasası bu işlemin kimlere ve hangi zamana kadar yapılabileceğine karar vermektedir. Her kadın, rahminde bulunan fetüs için geleceği belirlemek hakkına sahiptir. On sekiz yaşın üzerinde bulunan bireyler kürtaj olmak konusunda kararlarını bireysel olarak verebilmektedir. Verilen kararların fetüs on haftayı geçmeden uygulanması gerekmektedir. Çünkü Türkiye’de on haftadan sonra kürtaj yaptırmak yasalar tarafından onaylanmayan bir işlemdir.

Kürtaj Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kürtaj yaptırmak isteyen bireylerin bir takım konular üzerinde araştırma yapmaları gerekmektedir. Ancak bu işlemin geriye dönüşü olmadığı için öncelikle psikolojik açıdan kürtaj olunmak istendiğine kararın kesin olarak verilmesi önerilmektedir. Sonrasında ise prosedürün gerçekleştirileceği merkezin araştırılma aşamasına geçilmelidir.

Merkezimizin hijyen açısından ve uzmanlar bakımından üst düzeyde olması hastalarımızın içerlerini rahatlatmaktadır. Uzmanlarımız ile yapılan görüşmeler neticesinde hastalarımızın kürtaj öncesinde ve sonrasında yapmaları gereken şeylerle alakalı olarak bilgi edinmeleri mümkün olmaktadır. İşlemlerin herhangi bir sorunla karşılaşılmadığında on beş dakika gibi kısa bir sürede tamamlandığı bilinmektedir. Hastalarımız kürtaj sonrasında, kürtaj süresi kadar dinlenerek rutin yaşamlarına geri döneceklerinden ötürü iş yaşamlarında da bir aksaklık yaşamamaları garantilenmektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir