İzmir Kadın Doğum Doktoru

Günümüzde en çok tartışılan konular arasında yer alan doğum türü, ne yazık ki çok fazla yanlış bilginin aktarılmasına kaynaklık ediyor. Doğum türü her ne kadar kişisel bir karar olsa da kimi zaman bu kararın uygulanması tehlike teşkil edebiliyor. Bu gibi durumlarda doğum yöntemini seçmek, mümkün olmuyor. Bunun yerine bu kararı doktorunuza bırakmanız gerekiyor. Peki, doğum türüne doktorlar mı karar vermeli?

Oldukça tartışmaya açık bir soru olan bu soru, farklı cevaplar içeriyor. Öncelikle profesyonel bir hekime muayene olmanız önem teşkil ediyor. Gerekli tetkiklerin yapılması, testlerin uygulanması ve muayene işlemlerinin tamamlanması sonrasında doğum türüne karar verilmesi mümkün hale geliyor.

Bazı durumlarda anne adayı doğum türüne karar vermiş olsa da ne yazık ki bu kararın dışına çıkılabiliyor. Örneğin erken doğumlarda sezaryen yöntemine başvurulması gerekebiliyor. Normal doğum yapmak isteyen anne adayı, acil bir şekilde kendisini doğum alanında buluyor. Bu tarz durumlarda kararın doktora bırakılması elbette önemlidir. Zira hem çocuğun hem de annenin sağlığını korumak için sezaryene başvurmak gerekli olabilir.

Normal Doğum Tavsiye Ediliyor

Genele bakıldığında pek çok doktorun normal doğum türünü tavsiye ettiğine rastlayabilirsiniz. Ancak buna rağmen sezaryeni seçme hakkınız bulunuyor. Vücudunuzda geniş çaplı deformasyonların oluşmasını istemiyor ve normal doğumda oluşan sancıları hissetmek istemiyorsanız sezaryene karar verebilirsiniz.

Sonuç olarak tıp her geçen gün gelişiyor ve doğum yöntemleri de buna bağlı bir şekilde daha güvenli hale geliyor. Olaya risk faktörleri açısından yaklaşıldığında da yine belirli ayrımların olduğunu görmek mümkündür. Örneğin normal doğumda gelişen komplikasyonlar, anne adayını tehlikeye atabiliyor. Benzer biçimde sezaryen türündeki doğumlarda kişinin kullanılan ilaca karşı reaksiyon göstermesi de mümkün.

Doktorunuza Danışarak Karar Verin

Eğer normal doğum ile sezaryen doğum arasında kalıyorsanız bunun için doktorunuza danışmayı deneyebilirsiniz. Günümüz dünyasında bedeninizde yaşayacağınız değişimlere karar verecek olan kişi yine sizsiniz. Aksi gerekmediği sürece doğum türüne karar vermeniz de pekala mümkün. Bunun yanında doktorunuza danışmak, yaşamakta olduğunuz doğum süreci adına daha yerinde bir karar vermenizi sağlayabilir.

Tehlikeli bir durum karşısında hali hazırda doktorunuz bir an önce doğum haneye girmenizi isteyebilir. Ancak aksi gerekmediği sürece doğum türüne karar verebileceğinizi unutmayın. Eğer normal doğum yerine sezaryen doğum yapmak istiyorsanız bunu doktorunuza belirtebilir ve gerekli işlemlerin başlatılmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli kontrollerin yaptırılması gerektiğini de unutmayın.

 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir