Kürtaj Sonrası Bakım Tavsiyeleri

İstenmeyen durumlarda hamile kalmak, ne yazık ki çocuk aldırma olarak da bilinen kürtaj işlemine varan sonuçlar doğurabiliyor. Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de profesyonel bir şekilde kürtaj işlemi yaptırmanız mümkün. Belirli bir süre boyunca yapılabilen işlem, gebeliğin ilerleyen süreçlerinde yasal olarak yapılamıyor. Peki, çocuk aldırmanın zararları neler?

Kürtaj işlemi sonrasında düşük ihtimal de olsa kanama görülebiliyor. Bu durum karşısında paniğe kapılabilen kişi, tıbbi destek almalıdır. Eğer kanama durmuyor ya da farklı bir boyut kazanmaya başladıysa derhal uzman bir doktora görünmeniz gerekiyor. Ayrıca işlem sonrasında belirli bir süre boyunca doktor gözetiminde de kalabilirsiniz.

Çocuk Aldırmanın Vücuda Zararları

İşlem esnasında uygulanan ilaçlar ve steril malzemeler her ne kadar hijyenin sağlanmasına yardımcı olsa da kimi zaman enfeksiyonun önüne geçemiyor. Rahim içerisinde oluşan enfeksiyon, süreci zor bir biçimde atlatmanıza neden olabilir. Çocuk aldırma esnasında kullanılan malzemeler ayrıca her ne kadar teknolojik olsa da düşük ihtimal dahilinde enfeksiyon oluşabilir.

Her ameliyat işleminde olduğu gibi kürtaj esnasında da belirli tehlikelerden söz etmek mümkün denilebilir. Öncelikle işlemin hangi yöntem ile yapılacağı önem teşkil ediyor. Örneğin genel anestezi ile yapılan çocuk aldırma işlemi, komplikasyon oluşmasına yol açabiliyor. Ayrıca kullanılan ilaç grubuna karşı alerjik reaksiyon gösterilmesi de olası hale gelebilir. Bu nedenle doktor kontrollerinizi yaptırmış olmanız gerekiyor.

Çocuk aldırmanın zararları genellikle düşük olasılıklar dahilindedir. Yani bahsi geçen tüm olumsuzluklardan etkilenme şansınız epey düşük. Ancak buna rağmen potansiyel bir tehlikeden de söz etmek mümkün. Bundan dolayı doktorunuzu dinlemeniz ve uzman hekim çerçevesinde hareket etmeniz önem teşkil ediyor. Eğer çocuk aldırmaya karar verdiyseniz alanında profesyonel bir doktordan randevu almanız gerekiyor. Kürtaj fiyatları genel olarak danışacağınız doktora göre değişkenlik gösterebiliyor.

Çocuk Aldırmak Kısırlığa Neden Olur mu?

En merak edilen soruların başında çocuk aldırmak kısırlığa neden olur mu sorusu yer alıyor. Kürtaj işlemi, komplikasyon oluşması durumunda kısırlığa kaynaklık edebiliyor. Uzun süreçte tekrar hamile kalmanızı zorlaştıran işlem, elbette düşük ihtimal dahilindedir. Yani kürtaj yaptırdığınızda kısır kalacağınız diye kesin bir durum söz konusu değil.

Günümüz tıp dünyası, kişinin mümkün olduğunca en az zarar ile kürtaj olmasını sağlıyor. İhtimalleri düşüren modern tıp, buna rağmen elbette belli başlı tehlikeleri beraberinde getirebiliyor. Kısırlığa karşı yapılabilecek en önemli şey ise düzenli doktor kontrolleridir. Çocuk aldırma işleminden önce ve sonra doktorunuza danışmalı ve düzenli kontrollerinizi yaptırıyor olmalısınız.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir