Kürtaj Hakkında Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler

Genel ve herkesin anlayabileceği dilde kürtaj; vücut boşlukları içerisinde bulunan ve istenmeyen materyalleri kazıyıp alma işlemidir diyebiliriz. Sorunlu gebelik ya da istenmeyen hamilelikleri sonlandırmak adına yapılan tıbbi bir işlemdir. Aile bireyler karar verip işleme başlandığı kürtaj süresi zaman yaklaşık 15 dakika yâda 1 saat arasında tamamlanmakta olup süresi anestezi çeşidine ve bireyin vücut sağlığına bağlı olmaktadır.

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj hakkında genel ve tıbbi bilgileri ana hatlarıyla verdikten sonra kürtaj yasal mı sorusunun cevabını da yanıtlamak istiyoruz. Nasıl her canlı doğup belirli bir döngü içerisinde hayatına son veriyorsa kadın ve ebeveynlerin istenmeyen bir gebeliği sonlandırması da doğal ve olası bir durumdur. Fakat belgesi olmayan ve doktor vasfıyla kürtaj yapmak için insanların canını tehlikeye atan kişilerden bahsetmiyoruz! Belirli uzman kontrolünde ve tüm tıbbi kurallara uygun olarak kadın sağlığı tamamen göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen kürtaj işleminde bir sakınca yoktur.

Değinmek istediğimiz bir diğer konu ise yazımızın başlığından da anlaşılabileceği gibi kürtaj hapı ve nasıl kullanıldığı ile ilgilidir. Kürtaj hapı içerisinde barındırdığı Mifepriston etken maddesi sebebiyle ülkemizde satışı yasaklı haplardan biridir. Progesteron hormonunu bloke ederek gebeliğin devam etmemesini sağlar.

Kürtaj hapını ancak ve ancak kürtaj yapılamayan kişilerin kullanması ve bunu da doktor kontrolünde gerçekleştirmeleri gerekir. Onun dışında kürtaj süresi geçmiş kişilerin bu hapı asla kullanmamaları gerekir çünkü sağlıklarını çok ciddi derecede tehlikeye atmış olacaklardır. Bir hastane veya özel kadın sağlığı kliniğinde kürtaj hapı kullanılarak kontrollü şekilde düşük gerçekleştirilebilir onun haricinde internette yasal olmayan sitelerin sattığı kürtaj haplarına asla itibar edilmemelidir.

İzmir Kürtaj Fiyatları 2018 Hakkında Merak Edilenler

İzmir’de oturan bayanların kadın sağlığı hakkında ve kürtaj konusunda merak ettiği konulardan biri İzmir kürtaj fiyatları 2018 olmaktadır. Fakat daha öncede belirttiğimiz İzmir kürtaj fiyatları 2018 hakkındaki en doğru bilgiye sürekli gittiğiniz yâ da güvendiğiniz uzman doktorunuzdan ulaşabilirsiniz. Kürtaj fiyatları 2018 konusunda sizin yapmanız gereken şey internetten araştırma yapmak değil, doktorlarla birebir görüşmek ve fiyat almak olmalıdır. Bunun haricinde kalıplaşmış şekilde İzmir kürtaj fiyatları 2018 için yeterli bir bilgiye ulaşamazsınız. Sağlık güvencenizin ve özel sağlık sigortanız da olması İzmir kürtaj fiyatları 2018 başlığı altında fiyatların değişmesini sağlayacaktır.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir