Hamilelik, kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurta ile erkek sperminin döllenmesiyle oluşur. Hamileliği istemeyen bazı kadınlar 2 şekilde hamileliğini sonlandırabilir. Birinci tıbbi ilaçlardır. Tıbbi ilaçların kullanımı ülkemizde yasaktır ve sağlığa çok zararlıdır. Günlerce acı çeker ve genital bölgenizde sık sık kanama görürsünüz. Tıbbi ilaçlar ilerideki gebeliğiniz açısından da zararlıdır çünkü bu ilaçlar rahme zarar vererek düşük yaptırır. İkinci aşama kürtaj olmak. Kürtaj, gebelik sonlandırma işlemine verilmiş olan isimdir. Kürtajı hamile kalmış her kadın yaptırabilir. Evli, evli olmayan 18 yaş üstü her kadın istediği durumlarda kürtaj yaptırır. Bazen bebeği doğurmak isteyebilirsiniz ancak buna da içinde bulunduğunuz şartlar el vermez ve zorunlu kürtaj yaptırma durumunda kalırsınız. Ekonomik açıdan bir çocuk yetiştiremeyecek olmak, anne karnındaki çocuğun gelişiminde bir problem yaşanması, anne rahminin çocuk doğurmak için uygun olmaması gibi durumlarda zorunlu kürtaj yapılır.

Nerelerde Kürtaj Yaptırılabilir?

İzmir kürtaj yaptıracak kadınların öncelikli tercihi kürtaj yaptıracakları yerin hijyenik ve güvenli olmasıdır. Kadının istediği şartlar sağlandığı durumda kürtaj yapılır. Özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde gebelik sonlandırma işlemi yapılır. Gebelik sonlandırma işlemi özel hastanelerde isteğiniz üzerine yapılırken devlet hastanelerinde sadece zorunlu durumlarda yapılır. Devlet hastanelerinde kürtaj olmak için bebeğinizin ya da sizin sağlığınızın ciddi şekilde tehlike altında olduğu görülür ve bu şekilde devlet hastanelerinde kürtajınız gerçekleştirilir. Kendi isteğine bağlı olarak kürtaj yaptırmak isteyen kadınlar özel hastanelerde kürtajını yaptırırlar.

Devlet Hastaneleri Kürtaj Fiyat Aralığı

Kürtaj yani gebelik sonlandırma işlemi özel hastanelerde olduğu gibi devlet hastanelerinde de yapılır ancak devlet hastanelerinde kendi isteğinize bağlı olarak kürtaj yaptıramazsınız. Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunları tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır. Devlet hastaneleri özel hastanelere göre biraz daha ekonomiktir. Özel hastaneler, kürtaj işlemi için sigortadan yararlanmaz bu nedenle tam ücret ödemeniz gerekir. Devlet hastanelerinde böyle bir şey yoktur. SGK kürtajınızın bir kısmını karşılamaktadır, aynı zamanda hastanenin acil kısmından giriş yaparak kürtaj olunmuş ise herhangi bir ücret ödenmemektedir.

Detaylı bilgi almak için tıklayınız: https://opdrhasanulasbasyurt.com/kurtaj/

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir