Vajinismus Nedir?

Vajinismus hastalığı nedir diye açıklayacak olursak vajinanın alt kaslarının penisin girişine izin vermemesidir. Birçok merkezde ve klinikte vajinimusun tedavisi için bir hayli farklı ücretler talep edilmektedir. Bu rahatsızlıkta vajinismusun tedavi olabilmesi için merkezlerin ve kliniklerin söylemiş olduğu ücretler düşünülmeden tedaviye başlanmalıdır. Zira tedaviye başlamamak gelecek için kurulan planların yok olmasına boşanmaya hatta aldatmaya kadar gidebilecek bir durumun başlangıcı olacaktır. Vajinismusun tedavisi hem hasta kişiyi hem de tedavi eden doktoru bol enerji sarf etmesine hatta emek sarf etmesine neden olan tedavi tekniğidir. Tedavi yöntemi genellikle vajinismus İzmir özel hastanelerinde ve klinikler de hatta terapi merkezlerin de yapılır.

Bu rahatsızlığa sahip olan insanların evde oturup koyu renkli vajinismus nedir diye düşünmek yerine vajinismusun tedavi parası için merkezlere gidip fiyat alması gereklidir. Bazı hastaneler seans ücreti şeklinde bazı hastaneler ise tedavinin tümünü kapsayacak bir biçimde paket ücretlendirme şeklinde yardımcı olur.

Vajinismus Tedavisi İçin Neden Paket Ücretlendirme Önerilmektedir?

Vajinismus problemi bazı hastanelerde birkaç hafta içinde tedavi edilirken bazı hastanelerde ise 6 aya varan hatta 1 yıla kadar varan bir zaman dilimiyle tedavi neticelendirilir. Böylelikle her bir seansa gidilse ödenecek tutar biraz can yakıcı olabilir. Bir seansta öncesinde bir ücret söylenmesi halinde olan paket ücretlendirme çiftlerin vajinismus tedavisi için kaç para ödeyeceklerini tedavinin ilk seansta bilecek olmaları yüzünden daha da rahatlarlar. Ayrıca tedavi süresinin oldukça uzamış olması onları parasal yönden rahatsız etmeyecek.

Kliniklerde ki Ücretler

İzmir’deki klinikler de vajinismus tedavisi fiyatında genellikle paket ücretlendirme yapılmaktadır. Bu yöntemle tedavi edilen rahatsızlığın yüzde 95’i 3 gün içinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. İleri düzeydeki rahatsızlıklarda tedavi zamanı 4 – 5 güne kadar uzar. Bu rahatsızlığın çiftlerin özel hayatında mühim sıkıntılara neden olur. Özgüven kırılır, yaşam yoğunluğunu azaltmakta olan önemli bir sağlık problemidir. Bu rahatsızlığın tedavisi hırs, gayret ve azim gerektirmektedir. Bu sebepten ötürü diğer rahatsızlıklara göre biraz daha pahalı tedavi teknikleri vardır. Zira tüp bebek tedavisi ile vajinismus tedavisi kıyaslandığında tüp bebek tedavisinin daha pahalı olduğunu görmekteyiz. Ne yazık ki birçok hasta yanlış uygulanmakta olan tedavilerin neticesinde seksüel terapileri bırakıp bebek sahibi olmak için tüp bebek ya da aşılama yöntemlerine başvururlar. Aşılamada ki hamile kalma oranı yüzde  10 – 12, tüp bebek de ise yüzde 40 – 50 dolaylarındadır.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir