Vajina Daraltma Ameliyatı

Vajinanın genişleme durumları yaşın ilerlemesi, normal doğum, girilen cinsel ilişki, kürtaj yapılması ve benzeri hadiselerle birlikte gerçekleşmektedir. Vaginoplasty (vajinoplasti) olarak da bilinen vajina daraltma ameliyatı sayesinde zamanla genişleyen cinsel bölgeyi yeniden eski sıklığına kavuşturmak mümkün.

Tıp dilinde cinsel ilişkilerin yaşandığı organa vajina (vagina), bu bölgeye yapılan estetiğe de vajinopilasti (vaginoplasty) veya Genital Daraltma adı verilmektedir. Halk dilinde vajinaya hazne adı verilmektedir. Jinekolog tarafından yapılan vajinoplasti, “colporaphy posterior” yani arka onarım ameliyatı olarak da tanınmaktadır.

Vajina Genişlediğinde Ortaya Çıkan Sonuçlar

Vajinanın zamanla genişlemesiyle birlikte cinsel hazlarda azalmalarda meydana gelmektedir. Bunun nedeni de vajina penisi tam olarak kavrayamaz ve tatmin olma seviyesi de minimuma iner. Pek çok çiftin şikâyeti de normal doğumdan sonra cinsel hayatlarında yaşanan sorunlardan yakınmaktadırlar. Normal doğum ya da doğumlarda vajinal bölgenin genişlemesiyle birlikte cinsel ilişkilerde iki taraf içinde sorunlar boy göstermektedirler. Gerekli zevk alınmadığı zaman cinsel hayat bitme noktasına gelir ve buda aile saadetine ciddi zarar verir. Vajinal bölgenin genişlemesinin yol açtığı sorunlar bununla da sınırlı değildir. Vajinal genişlenme sonucunda cinsel birleşme anlarında istenmeyen sesler oluştuğu için çiftlerde aşırı derecede konsantrasyon bozukluğu ortaya çıkmaktadır. Kimi zamanlarda sadece Genital Beyazlatma işlemi de durumu kurtarmaya yetmez. Aseksüel evliliklerin oluşmasına neden olan cinsel organdaki genişlenmesi ayrıca ilişki aralarının uzun tutulmasına da neden olmaktadır.

Sezaryen doğumla normal doğum arasındaki git-gel durumları özellikle anne adaylarının kafalarını fena halde karıştırmaktadır. Bu durumda söylenebilecek pek fazla şey yoktur. Çünkü her iki doğum türünün de birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Sezaryen doğumun buradaki avantajı bebek direkt olarak rahimden alınır ve doğum kanalına ihtiyaç duyulmaz. Bu sayede de vajinal genişlenme gibi durumlarda ortadan kalkmış olur. Ayrıca çoğu zaman normal doğum sonrası oluşan vajinal genişlenme kalıcı olarak nitelendirilmektedir.

Lazer Yöntemiyle Yapılan Genital Beyazlatma

Vajina bölgede esmerleşme sorunu çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilmektedir. Özellikle son zamanlarda büyük ilgi duyulan lazer yöntemiyle cinsel organı beyazlatma imkanı da sunulmaktadır. Her ne kadar kimyasal peeling ve cilt soyma tedavileri yöntemleri bilinse de ameliyat her zaman için daha etkili sonuçlar vermektedir. Genital Bölge Beyazlatma “labial whitening” olarak tıp diline geçiş yapmıştır. Vajinanın hem iç hem de dış dudaklarına lazer yöntemiyle beyazlatma işlemi uygulanabilmektedir. Makat ve kasık çevresinde de oluşan koyulaşmalar bu yöntem sayesinde ortadan kaldırılabilir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir