Kürtaj

İzmir’de ikamet eden hanımların tek yapması gereken kürtaj fiyatlarını internetten araştırmak değil aynı zamanda gidip hekimler ile yüz yüze konuşma da yapılmalıdır. Böylelikle doktorlardan gereken bilgileri almış olursunuz. Ayrıca sağlık güvencenizin ve özel sağlık sigortanızın da olması İzmir kürtaj fiyatları konusunda sizlere fayda sağlayacaktır.

Kürtaj ya da isteğe bağlı olan rahim tahliyesi ile rahim içinde bulunan hamileliğin özel teknikler ile rahme zararı olmadan sonlandırılır. Bekâr hanımların kendi isteği ile ya da evli çiftlerin ortak kararı ile ancak 10. Hamilelik haftasına kadar yasal bir şekilde işlem yapılabilir. Evlilik olduğu için kadının yasal tahliyesinde eşlerin de işleme onay vermesi gerekmektedir. Eşin onayı olmadığı zaman anca çok acil durumlarda müdahale edilmesine izin verilir. Zira evli olmayan kişiler ve 18 yaşının üstünde olan kadınlar kürtaj konusunda özgürdürler kendi arzularına göre hareket etme durumuna sahiptirler. Yasal kürtaj olarak isimlendirildiğinden anlaşılacağı üzere Türkiye’ de 18 yaş ve 18 yaş üstündeki kadınlara hak tanınmıştır. Yasal ve modern bir haktır.

Yasal Tarafları İle Kürtaj ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hukuktaki son gelişmeler ile birtakım değişmeler meydana gelmiştir. Yapılması yasak olmayan belirli ölçütleri sunulmuştur.

Bu işlemi Doğum Uzmanları uygulamalılardır. Yapılmakta olan işlem kesinlikle gizli kalmalıdır. Kürtaja yakın duran ve kesinlikle yanlış olan yöntemlerden uzak durmalısınız. Hamilelik testinde eğer hamile olduğunuzu öğrenir iseniz kendi kendinize söktürücü iğne gibi tekniklere tek başınıza başvurmayınız. Bu tip ilaçların hamilelik gibi bir durumda işe yaraması tıbben mümkün değildir. İlk kez kalınan hamilelikte yapılan işlem sonrasında bir daha hamile kalmama durumu yoktur. İtinalı, titiz ve vakum ile uygulanmakta olan işlemin kadınların genital sistemlerine zarar verme durumu beklenebilecek durumlar arasında değildir. Hamileliğin tıbbı bir şekilde tehlikeli olması durumunda işlemin yapılma süresi 10 haftayı geçebilir. Böyle bir halde birçok doktor bir araya gelip ortak bir karar vermeleri gerekir.

İzmir’de Kürtaj Merkezleri

Gelişmiş ülkelerde misal Türkiye gibi ülkelerde hastanın onayı olduğu an 10 haftaya kadar hamileliklerin  kürtajı olasıdır. İzmir’de bu işlemin uygulaması anında son zamanlarda çıkmış olan artık yasal değildir, yasaklanmıştır gibi söylemler kesinlikle gerçek değildir. Kürtaj İzmir ‘de hatta tüm Türkiye’de hasta bilgileri sıkı bir şekilde saklanır. Tam teşekküllü merkezlerde gerçekleştirilir. 18 yaşını geçmiş reşit olan kadınlar arzuları ile İzmir kürtaj merkezi bulup orada işlemi gerçekleştirebilirler. İzmir Kürtaj fiyatları ne kadar diye düşünecek olur isek hastaya yapılacak olan vakum yöntemi veya anestezi türüne göre değişkenlik göstermektedir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir