Kızlık Zarı Dikimi İzmir Kadınlar Kulübü

Kızlık zarı kadınların vajinasının dış etkenlerden korunmasında yer alan etkili bir yapıdır. Bu yapı her nasıl olduysa bazı toplumlarda kadının namusuyla ilişkilendirilmiş ve bu zarın evlilik öncesinde ortadan kalkması kadını düşkün bir duruma itelemiştir. Toplumumuzda da genel kanı bu yönde olmaktadır. Bu baskıyla mücadele etmek istemeyen kadınlar gelişen sağlık sektöründe kızlık zarı dikimi konularını araştırmaktadır. Bu araştırmaların sonucunda zarın onarımına karar veren kişiler bunu kaliteli, sağlıklı bir ortamda yapmak istemektedir. Zarın dikimi konusunda yorumlara bakan kişiler genellikle kararsızlığa düşmektedir.

Kızlık Zarı Nedir, Yapısı Nasıldır ve Neden Vardır?

Kızlık zarının tıp literatüründeki adı Hymen olarak geçmektedir. Bu mukozal yapı vajinanın dış etkenlerden korunmasını ve onun belli bir döneme kadar sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamaktadır. Bu zar belli zaman içerisinde kadının namusuyla ilişkilendirilmiştir.

Hymen adı verilen bu yapı bazı durumlarda yırtılma gösterebilmektedir. Bu kimi zaman cinsel ilişkiyle, mastürbasyonla yırtılabilirken kimi zaman da düşme, koşma, zıplama gibi ani hareketlerden etkilenebilmektedir.

Bu etkileşim durumunda kızlık zarı dikimi nasıl yapılır merak edilmektedir. Hymen ince mukozal bir yapıdan oluşmaktadır. Bunun şekli her kadında farklı şekilde bulunmaktadır. Bu yapının genel olarak orta kısmında bir delik bulunmaktadır ve bu delikten dışarıya âdet kanının akıtılması sağlanmaktadır.

Kızlık zarı çeşitleri ise genellikle şöyledir:

  • Anüler Hymen
  • İmperfone Hymen
  • Septalı Hymen
  • Kribriform Hymen
  • Ksentrik Hymen

Kızlık Zarı Dikiminden Kaç Gün Sonra Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Kızlık zarı dikimi genel olarak iki şekilde yapılmaktadır. Bu yöntemlerden birisi geçici diğer ise kalıcı yöntem olmaktadır. Kalıcı yöntemde kızlık zarı dikimi İzmir kadınlar kulübünde belirtildiğine göre cinsel ilişkiden yaklaşık 2-3 ay önce operasyon gerçekleştirilmektedir. Bu yöntem flep yöntemi olarak da geçmektedir.

Dikim operasyonunda geçici yöntem kullanıldığında ise bu işlem cinsel ilişkiden 2-3 gün önce yapılabilmektedir. Bunlarla ilgili bilgileri Mono Sağlık telefon veya Whatsapp hattından öğrenmeniz mümkün olabilmektedir.

Kızlık Zarı Nasıl Onarılır?

Dikim de genellikle flep denilen kalıcı yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntem ile operasyon gerçekleştiren kişilere lokal anestezi uygulanmaktadır. Operasyon yaklaşık olarak yarım saat veya 45 dakika sürmektedir. Hasta operasyondan sonra hemen taburcu olabilmektedir. Kızlık zarı dikimi İzmir kadınlar kulübünde yapılan yorumlara göre işlemlerden sonra 15 dakika ince bir sızı hissedilmektedir. Tüm bu konularda ve merak ettiklerinizin cevabını almak için bizi arayabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir