Lazer Smear

 “Lazer smear” vulva, vajina ve serviksin çeşitli jinekolojik koşulları için güvenli ve etkili bir yöntemdir. Kullanılan lazere karbondioksit lazer denir.

Lazer smear, gözle görülemeyen yoğun bir ışın demeti üretir. Bu ışın, cerrah tarafından yönlendirilir ve bölge ameliyat mikroskobuyla incelenir. Lazer smear, hastalıklı hücreleri hızlı bir şekilde buharlaştırırken, çevredeki sağlıklı dokulara çok az hasar verir veya hiç zarar vermez.

Lazer Smear Nedir?

Lazer smear, anormal serviks içindeki anormal hücreleri yok etmek için yani, anormal hücrelerin buharlaşmasını sağlayacak, lazer ışınından yüksek yoğunluklu enerji kullanılarak uygulanan bir işlemdir.

Lazer smear işleminde lazer, vajinadan rahim ağzındaki anormal hücreleri yok etmek için o bölgeye yönlendirilir. Lazer smear, hastanın herhangi bir acı hissetmemesi için genellikle genel anestezi veya bölgesel anestezi ile yapılır. Lazer smear yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir.

Lazer Smear İşlemi Sonrası

Lazer smear işleminden sonra hasta eve gidebilir ve çoğu kadın 2-3 gün içinde normal aktivitelerine geri dönebilmektedir. Tedaviden sonra yaklaşık 2 ile 3 hafta arasında sulu bir vajinal akıntı meydana gelebilir. Cinsel ilişki, 2 ya da 3 hafta boyunca önlenmelidir.

Ateş, ağır kanama (genellikle adet döneminde geçirdiğinizden daha fazla), artan pelvik ağrısı, enfeksiyona işaret eden kötü kokulu veya sarımtırak vajinal akıntı gibi belirtiler görülüyorsa hemen doktorunuza başvurmalısınız.

Yapılan araştırmalarda kadınlara lazer smear deneyimi sorulmuştur ve çoğu kadın, lazer smear işleminin herhangi bir ağrı, rahatsız edici bir durum oluşturmadığını söylemiştir.

Lazer Smear çoğunlukla lokal anestezi kullanılarak uygulanan çok kısa bir işlemdir. İşlem yapılacak hastanenin uygun ve modern cihazlara sahip olması gerekmektedir. İşlem öncesi hastane seçiminizde bu işlem hastanede nasıl yapılmış, ne gibi sonuçlar elde edilmiş gibi araştırmalarınızı yapmanız gerekmektedir. Araştırmalarınız sayesinde işlem yapılacak hastanenin ekipmanları ve uzman doktorun deneyimi sizi başarılı bir tedavi sonucuna ulaştıracaktır.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir