Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı

Kızlık zarı, birçok kültürde saflığın bir simgesi iken, bilimsel kanıtlar bu ince zarın vajinada enfeksiyonu dışarıda tutmak anlamına geldiğini göstermektedir. Kızlık zarı, bir bekaret belirtisi olmasına rağmen, koşma, zıplama ya da herhangi bir başka spor aktivitesi gibi cinsel olmayan nedenlerden dolayı veya bir tamponun yerleştirilmesine izin vermek için yırtılır. Bu nedenlerle ya da başka nedenlerle evlenmeden önce kızlık zarı yırtılan kadınlar, bu durumu ağır bir psikolojik baskı haline getirmekte ve “kızlık zarı dikimi” için uzman doktorlara başvurmaktadır.

Kızlık Zarının Yapısı

Kızlık zarı, vajinanın açıklığı boyunca uzanan ve adet kanının akmasına izin veren ince zarlı bir doku tabakasıdır. Kızlık zarı, vajinanın 2 cm arkasında bulunmaktadır. Kızlık zarının birçok farklı türü olmasına rağmen, kızlık zarının merkez kısmında bir açıklık vardır. Vajinal salgılamalar ve adet kanamaları buradan gelmektedir.

Kızlık zarı normal cinsel ilişki, yabancı bir cisimle sürtünme, mastürbasyon ve çeşitli spor aktivitelerinden dolayı yırtılabilir. Normal koşullar altında kızlık zarı yırtılmasından sonra kanama meydana gelir, ancak cinsel ilişki olmasına rağmen bazı kızlık zarında kanama meydana gelmez. Bu durum çoğu zaman kişisel sorunlara veya ailesel sorunlara neden olabilir.

Kızlık zarı elastik bir yapıya sahip olduğundan hemen yırtılma ya da kanama olmaz. Bu tür kızlık zarı doğumda yırtılır.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl yapılır?

Kızlık zarı dikimi genellikle flep yöntemi ile yapılmaktadır. Çift katlı flep yöntemiyle lazerle hastaların kızlık zarı dikimi yapılır. Bu yöntemle, kızlık zarı geçici bir süre için dikilmez, bu işlem kalıcı bir şekilde yapılır ve hiç kimse kızlık zarı dikimi olduğunu anlamaz.

Lazerle yapılan kızlık zarı dikiminde, lazer cerrahi ile dokular dikilir, böylece daha az kanama olur ve iyileşme süreci de daha hızlı olur. Lazer ile uygulanan kızlık zarı dikiminin sonucu ile klasik doku alıp birleştirme kızlık zarı dikiminin sonucu farklı değildir. Fakat lazer yöntemi ile kızlık zarı dikimi, hastanın rahatlığını sağlar ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Kızlık zarı dikimi genellikle lokal anesteziyle fakat isteğe bağlı genel anesteziyle de yapılır. Operasyondan sonra herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez. Yaklaşık 45 dakika ile kısa bir sürede yapılan işlem sonrası hasta hemen ayağa kalkıp taburcu olur.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir