Vajina Daraltma Ameliyatı

Vajina, gebelik, normal doğum, kronik öksürük, menopoz ve yaş gibi nedenlerle zaman içinde genişleyebilir ya da deforme olabilir. Duyarlılığın azalması, cinsel ilişkiye olan özgüvenin yitirilmesi ve eşler arasındaki soğukluğa bağlı olarak cinsel tatminin azalması gibi sorunlara neden olan fiziksel değişiklikler, kadın psikolojisini ve doğal olarak eşleri olumsuz yönde etkileyebilir.

Vajinalarda görülen bu genişleme ve sarkma problemlerine yönelik vajina daraltma ameliyatı, vajinanın iç ve dış çapını yani genişlemiş bölgeyi azaltmaya yardımcı olan genital bölgede kasların daraltılması sağlanır.

Vajina Daraltma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Vajina daraltma ameliyatı, genel ya da lokal anestezi uygulanmadan (ki bu hastanın isteğine bağlı) genişlemiş vajina dokusunu yeniden yapılandırmak, estetik görünmesini sağlamak için ameliyatsız, invaziv bir yöntem olmayan bir tedavidir.

Vajina daraltma ameliyatı, kontrollü bir lazer ışını kullanılarak, vajinal dokunun içe doğru daraltılarak uygulanan bir lazer tedavisidir. Lazer ışını, kolajen ve elastinin büzülmesini indükler ve bu önemli proteinlerin rejenerasyonunu uyararak uzun süreli bir değişim sağlar.

Vajinoplasti olarak da bilinen vajina daraltma ameliyatı, bir öğle yemeği aranızda gerçekleştirebileceğiniz yaklaşık 30 dakikalık bir işlemdir. İşlemden sonra çoğu hasta ağrı ya da acı durumlarının olduğunu belirtmemiştir. Hastanın durumuna göre tedavi aralıklarla 2 ya da 3 seans şeklinde yapılır.

Ameliyattan sonra, hasta işlem yapılan bölgeye çok hassas davranmalıdır. Kadın doğum doktoru tarafından talimat verilen tarihe kadar hastanın cinsel ilişkiden kaçınması gerekir ve bu süreç boyunca sağlanan doktor rehberliğini takip etmesi çok önemlidir. Hastalar ayrıca uzun yürüyüşlerden ve yorucu aktivitelerden de kaçınmalıdır.

Vajina daraltma ameliyatının maliyeti oldukça merak edilen bir konudur. Vajinanın büyüklüğü yani genişleme durumunun ne durumda olması, kullanılacak yöntem, ameliyatı yapacak doktorun tecrübesi, işlemin yapılacağı klinik vajina daraltma ameliyatlarının maliyetini etkileyen ana faktörlerdir.

Hastanemiz bünyesindeki kadın doğum uzmanlarımız, genel yaşam memnuniyetini artırmak isteyen kadınlar için tedavilerde uzmanlaşmış kişilerdir. Doktorlarımız kadın sağlığına odaklanır ve hastanemiz hastaların sağlığını garanti altına almak için en güncel teknolojiye sahiptir. Minimal invaziv tekniklerimiz uzman doktorlarımız ile birlikte kadınların duruş ve ağrı sorunlarına yol açmadan vajina bölgesinde estetik bir görüntü sağlar.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir