Vajina Daraltma Operasyonuyonu

Vajinoplasti, vajina denilen bölgenin yani doğum yolu veya ilişkiye girilen bölge olan organın düzeltmek, estetik ya da fonksiyonel işlev için yapılan, uygulanan operasyona denilen isimdir. Vajinal daraltma işleminin tıp dilinde ki diğer adı da diyebiliriz.

Vajinal Daraltma Nedir?

Vajina dediğimiz doğum yolunun ya da ilişkiye girilen kadın organının , organın düzeltici, estetik ya da fonksiyonel işlev için yapılan operasyonuna verilen isimdir. Vajinal Daraltma ile aynı anlamda kullanılır. Doğum yolu, ilişkiye girilen yer yani vajina,  esneyebilen, genişleyebilen doğum esnasında ortalama 3 kiloluk bebeğin çıktığı bir kanaldır. Vajina esnekliği bir çok faktörden olumsuz etkilenir ve genişleme durumuna yol açabilir. Bunlar yaşın, menopozun , birden fazla doğumun, östrojen dediğimiz kadınlık hormonunun düzensiz çalışması gibi veya  geçirilmiş enfeksiyonlar, sigara gibi etkenler doğum yolu üzerine etkilidir. Bu olumsuz faktörlere bağlı olarak vajina elastik yapısını kaybeder. Belirgin bir genişleme, potluk meydana gelir. Bundan dolayı ilişkide tatminsizlik, genişlik hissi, ses gelmesi gibi şikayetler olur.

Vajinal Daraltma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Vajinal daraltma  opersayonu uygulama yöntemi ikiye ayrılır. Birinci yöntem olarak lazer ile daraltma seçeneği kullanılır. Lazer yöntemi sadece orta ve hafif  şiddetteki genişlemeleri tedavi edebilmek için kullanılır. Cerrahi yöntemler, operasyonlar ise daha çok ağır vakalara uygulanır. Fakat araların da ki en önemli fark şudur ki cerrahi yöntemi tercih ediyorsanız bu yöntemi sadece bir kere kullanabileceğiniz anlamına gelir fakat öteki yandan lazer ile yapılan operasyonlar tekrar tekrar yapılabilir, uygulanabilir. Cerrahi işlemin uygulanmasından sonra da daha ekstra darlık isteyen hastalara da lazer işlemi de eklenebilir. Uygulamayı yapabilmek için ise regl bitimi sonrası en uygun görülen zamandır. Çünkü regl sonrası dönemi kadınlık hormonunun en yüksek ve iyileşme süreci döneminin en iyi olduğu zamandır.  Bu tür uygulamaları yapabilmek için de bu tarz dönemler en doğru seçimdir. Bu tür uygulamalar risk bakımından çok düşük olan operasyonlardır. Hastanın sosyal olarak yaşantısında da her hangi bir kısıtlamaya her hangi bir probleme yol açmaz.

 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir