Labioplasti operasyonları son zamanlarda tercih edilen cinsel estetik operasyonlarından biridir. Özellikle son zamanlarda labioplasti çok fazla yapılmaya başlamıştır. Avrupa ve ABD istatistiklerine bakıldığında genital estetik ameliyatları içerisinde en çok tercih edileni labioplasti oluyor.

Labioplasti Nasıl Yapılır?

Labioplasti çoğunlukla doğuştan meydana gelen ya da ergenlik döneminde genişleyen, uzayan, düzensizleşen, sarkan, kararan iç dudakların küçültülmesi ve estetik olarak düzeltilmesi şeklinde yapılır. Labial asimetri ismi verilen ve dudaklardan bir kısmının uzun ya da farklı olması nedeni ile de Labioplasti yapılabilir. Labioplasti modern jinekolojik estetik operasyonlarından biridir. ABD ve Avrupa ülkelerinde özel merkezler tarafından bu estetik operasyonları sıklıkla gerçekleştirilir. Labioplasti operasyonları her yıl çok daha sık yapılmaya başlamıştır.

Labioplasti Anlamı Nedir?

Labium isimli genital dudaklara estetik bir görünüm vermek amacıyla labioplasti yapılır. İç dudakların kısaltılması, küçültülmesi, estetik dikişler ile daha düzgün görünümünün sağlanması labio minora estetiği şeklinde isimlendirilir. Labium Latincede dudak anlamına gelir. Dış genital kısmın orta bölümü  dudak yapısına benzetilir. Labia çoğul olarak dudaklar anlamına gelir. Plastik estetik ameliyatlar için kullanılır. Labioplasti iç genital dudaklara gerçekleştirilen estetik ameliyatlar için kullanılan bir terimdir. Dudak estetiği anlamını taşır.

İç dudak ve Dış Dudak Nerede Bulunur?

Dış genital bölgede iç kısımda bulunan dudaklar labium minus yani iç dudak ismini alır. Dışta bulunan ve üzeri hafif tümsek şeklinde kabarık olan dudaklar labium majus yani dış dudak olarak isimlendirilir. İç dudaklar tüysüz yapıdadır. Dış dudaklarda ise genital tüyler bulunur.

Kadın Dış Genital Sistemi Yapıları

Kadınlarda dış genitel organın iç kısmında mons pubis bulunur. Yani pubis tümsekçiği olarak isimlendirilir. Labium majus büyük dudak anlamına gelir. Labium minus ise küçük dudak demektir. Bunun yanında klitoris ile vestibulum bulunur. Mons pubis pubik kemik üzerinde bulunur. Yağlı bir yapıdır. Üzerinde de tüyler vardır. Labia majörün iç kısmı tüysüz ve pembe görünümdedir. İç dudakların ise uyarılabilme özelliği vardır. Klitoris labia minörlerin üst birleşme yerinde bulunur. 3 kısımdan meydana gelir. Kadınların erojen yani haz organı olarak bilinir. Erkeklerde penis karşılığı kadınlarda klitoris olarak isimlendirilir.

İç Dudak Sarkması Durumu

Genital bölgede bulunan iç dudaklarda sarkma olması genişlemesi ya da uzaması labial hipertrofi olarak isimlendirilir. Genital dudak kısımlarının normalden daha büyük olması, kabarık ya da sarkık bir görünüme sahip olması anlamına gelir.

Labioplasti Neden Yapılır?

Labioplasti genellikle iç dudakların dış dudaklardan dışarı çıkması durumlarında yapılır. Bu derece sarkma olması durumlarında Labioplasti gerçekleştirilebilir. Bunun yanında bir dudağın diğerin farklı olması gibi simetri problemlerinde de bu işlem yapılabilir. Farklı merkezlerde bu operasyonları gerçekleştirip sonuçtan memnun kalmayan kişiler için revizyon amaçlı da labioplasti yapılabilir. İç dudakların kenar kısımlarında renk koyulaşması olması nedeniyle de bu işlem yapılabilir.

İç dudakların kırışık, sarkık, koyu renkli ya da asimetrik olması halinde kişiler estetik kaygılar yaşayabilir. Bunun yanında işlevsel birtakım problemler de meydana gelebilir. Labioplasti ameliyatı estetik, kozmetik, psikolojik, seksüel, hijyenik, fonksiyonel amaçlarla gerçekleştirilebilir.

Dudak Sarkmasının Yol Açtığı Sorunlar Nelerdir?

Kişilerde utanma ve özgüven kaybı gibi durumların meydana gelmesi, vajinal enfeksiyon durumlarının yaşanması, tahriş durumları, dar pantolon giyerken sürtünme sorunları yaşanması, cinsel ilişkide ağrı yaşanması, menstruasyon döneminde çeşitli hijyen problemlerinin yaşanması, tayt gibi dar kıyafetler giyildiği zaman genital bölgenin dışarıdan belli olması, Yürüme, oturma ve bisiklete binme gibi durumlarda kişilerin kendilerini rahatsız hissetmesi gibi durumlar yaşanabilir.

Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için Labioplasti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir