Kürtaj Hakkında Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler

İstenmeyen durumlarda gerçekleşen ya da farklı sebeplerle sonlandırılması gereken gebeliklerde kürtaj doktor kontrolünde sık uygulanan bir yöntemdir. Kürtaj yaptırmaya karar veren aileler ve kadınların ilk dikkat etmesi gereken konuysa kaç haftalık gebe oldukları ve yasal sürecin hangi zaman çerçevesinde aldırmaya izin verdiğidir.

Yasaların Belirlediği Kürtaj Süresi Nedir?

Kürtaj ne kadar bir zaman sonra gerçekleştirilir dendiği zaman gebeliğin onuncu haftası bitinceye kadar kadın sağlığı için tıbbi bir sorun olmadığı takdirde aile ve anne isteği üzerine rahim içerisi kürtaj yolu ile temizlenebilir. Diyelim ki gebelik süresi on haftayı geçti fakat gebelik anne hayatını tehdit ediyor veya edecekse uzman kontrolünde ve gerekli raporlar yazılarak objektif bulgular belgelenmek üzere kürtaj yapılabilir. Bu hususlarda en önemli nokta kadının rızası olmasıdır. Eğer kadın çocuğu aldırmak istemiyor ve imzası alınmadan işlem gerçekleştiriliyorsa bunu gerçekleştiren kimseye 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilir.

Yasaların belirlediği 10 haftalık gebelik süresince yapılan kürtajlarda yasal olarak bir sorun olmaz ve burada anne sağlığı önemli olup kürtajdan sonraki bakım döneminin dikkatle incelenmesi gerekir.

Kürtaj Çeşitleri Nelerdir?

Kürtaj yapmak için çeşitli tıbbi işlemler uygulanabilir. Bunlardan ilki vakum aspirasyonu sonrasındaysa karman kanülleriyle aspirasyon, higroskopik genişleticilerle kürtaj ve medikal ilaçlarla gerçekleştirilen kürtajdır. İçlerinde en çok tercih edilen yöntem karman kanül ile aspirasyon yöntemidir ve gebeliğin dönemine göre farklı işlemler uygulanabilir. İleri gebelik dönemlerinde amniyotomi (suyun açılması) ve zarların sıyrılması da işlemleri hızlandırır.

İzmir’de Kürtaj Yaptırmak: Alsancak Kürtaj

İzmir’de Alsancak kürtaj merkezlerinin sayısı hiçte anımsanacak kadar az değil. Çeşitli merkezlerin ve geniş tercihlerin bir arada bulunduğu yegane bir bölge olan Alsancak kalabalık bir bölgedir. Bu nedenle gizlilik açısından hiçbir problem yaşamazsınız.

Birbirinden çeşitli hastane ve klinikte Alsancak Kürtaj konusunda bilgi edinebilir ve yanlış bildikleriniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. İzmir kürtajda birbirinden başarılı uzmanların bulunduğu klinikler arasında olan kliniğimiz sizlere Alsancak kürtaj başlığı altında oldukça yararlı olacaktır. Alsancak kürtaj fiyatları hakkında da bilgi sahibi olurken en doğru bilgi için uzmanınız sizi yönlendirip gebelik süreniz ve çeşitli tetkiklerle sağlıklı bir plan çizecektir. Alsancak kürtaj hakkında sayamadığımız diğer başlıklar içinde yine seçeceğiniz klinikten yardım alabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir