Gebelik (hamilelik) kadınlarda meydana gelir ve döllenmeden itibaren 9 ay yani 40 hafta kadar süren sürece denir. Bebek, anne karnında öncelikle zigot olarak oluşur sonrasında embriyo ve arkasından da fetüs olarak büyüme gösterir. Anne karnında büyüme gösteren bebek ilk 3 hafta zigot, sonraki 5 hafta embriyo ve 8. haftadan doğuma kadar olan süreçte fetüs olarak adlandırılır. Rahimde aralıklı kasılmalar ve gebelik suyu meydana geldiğinde derhal en yakın hastaneye gidilir ve doğum gerçekleştirilir. Hamileliğiniz esnasında, sizde ya da bebekte herhangi bir sorun görülmesi durumunda kürtaja başvurmanız gerekmektedir.

Kürtaj Yapılması Gereken Durumlar

Bazı durumlarda bebek oluşumunda bazı olumsuzluklar meydana gelir. Annenin rahminde bir sıkıntı oluşması, bebeğin gelişiminin yavaş olması, düşük yapma gibi sebeplerden yani anne ya da bebeğin kötü etkileneceği herhangi bir şey söz konusu olduğunda kürtaj yaptırılması gerekmektedir. Bazı durumlarda ise henüz çocuk sahibi olmayı düşünmeyen, evlilik dışında gebe kalmış ve tek başına bir çocuğu büyütmek istememekte olan kadınların başvurmuş olduğu tercihtir. Kürtaj bebek aldırmak için kullanılan yönteme verilmiş olan isimdir. Eskiden kepçe ya da kazıma yoluyla yapılan kürtaj işlemi, günümüz şartlarında vakum teknolojisi ile yapılmaktadır. Çok kısa bir işlem olduğu gibi günümüz şartlarında çok fazla canınız acımaz ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamazsınız.

İzmir’de Kürtaj Yaptırılan Tıp Merkezleri

Kürtajınızı istediğiniz hastanede yaptırmanız mümkündür ancak devlet hastaneleri sizin isteğinize göre değil bebeğiniz ya da kendiniz tehlike içindeyseniz kürtaj yaptırmanıza müsaade eder ve eğer evli iseniz bebeğin babasından yazılı olarak kürtaj yaptırma izni alınmalıdır. Bu nedenle özel tıp merkezleri kürtaj yaptırmak açısından daha çok tercih edilir. İzmir gelişmiş şehirlerimiz arasında yer alır ve Türkiye’de en fazla kürtaj yaptırma sırasında İzmir en başlarda bulunur. İzmir’de pek çok hastane bulunur ve bunların herhangi bir tanesinde kürtaj yaptırabilmeniz mümkündür ve ayrıca İzmir’de bulunan özel tıp merkezleri kürtaj yaptırmanız yönünden güvenli ve ekonomiktir. İzmir’deki tıp merkezlerinde bulunan profesyonel kadın doğum uzmanı doktorları sizleri gebelik sonlandırma işlemi hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirir. İzmir tıp merkezleri kürtaj olmak isteyen kadınların öncelikli tercihleri arasında yer alır. Hijyen, güvenlik ve doktorların tecrübeli olduğu pek çok hastaneyi İzmir sınırları içerisinde bulabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir