Gebelik, spermlerin ve yumurtalıkların döllenmesiyle oluşur. Hamilelik yaklaşık 40 hafta sürmekte ve bebek anne karnında ilk olarak zigot halinde bulunur.  Bebek ana rahminde ilk 3 haftasını zigot olarak tamamladıktan sonra embriyo olur ve bu süreç 8 hafta sürmektedir. 8 haftalık sürecin bitiminden doğuma kadar olan süreçte bebeğe fetüs denir. Kısaca hamilelik budur ve hamile kalmak için evli olmanız şart değildir. Ülkemizde evlilik dışı hamile kalan çok fazla kadın bulunuyor ve bu kadınlardan bazıları çocuk sahibi olmak istemiyor.

Kürtaj Olma Nedenleri

Ülkemizde kürtaja başvuran kadın sayısı oldukça fazladır ve kürtaj olmak için pek çok sebep vardır. Ekonomik açıdan çocuk büyütmeye yeterli birikimin olmaması, bebek sahibi olmak için erken olduğunun düşünülmesi, evlilik dışı gebe kalındığında tek başına çocuk büyütmek istenmemesi, annenin rahminde herhangi bir problem meydana gelmesi, bebeğin gelişiminde sıkıntılar yaşanması, alkol ve sigara gibi zararlı maddelerin kullanılması durumunda bebeğin ve annenin zarar görmesi gibi nedenlerden dolayı kürtaj yapılır. Zararlı madde kullanımı esnasında bebek düşük olmaya kadar gider ve düşüklerde de kürtaj yapılır. Ağır eşya taşıma, trafik kazaları, ev kazaları, sinir, stres, baskı altında hissetme, kronik hastalıklar gibi durumlar da düşüğe yol açar.

Kürtaj Fiyatları

Ülkemizde kürtaj hizmeti veren pek çok hastane ve tıp merkezi bulunur. Kürtaj fiyatları ekonomik açıdan önem taşır ancak kürtaj yaptırılırken dikkate alınması gereken daha öncelikli durumlar bulunmaktadır. Kürtaj yapılacak olan yerin hijyenik olması, kürtajı yapacak olan doktorun işini iyi yapabilmesi, tecrübeli olması gibi durumlar, sağlık açısından kürtaj fiyatlarından önce gelir. İzmir kürtaj, devlet hastaneleri hariç her yerde ücretli bir uygulamadır. Kürtaj ücretleri hastaneden hastaneye, verilen hizmetten hizmete, doktordan doktora göre değişiklik gösterir. Gebelik sonlandırma işlemi genellikle ucuz denilebilecek fiyat aralığında bulunduğu gibi vücudunuza herhangi bir zararı bulunmaz ayrıca kürtaj ilerde hamile kalmanız durumunda bebeğinize herhangi bir zararı yoktur.  Kürtajın ücreti her zaman için aynı değildir ve kesin cevap için uzman kadın doğum doktoru ile ya da jinekologla görüşülmesi gerekir.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir