Kürtaj ya da daha genel ve doğru anlamıyla ‘’küretaj’’ genel anlamda bakılacak olursa rahimde istenmeyen ya da gelişmesi riskli gebeliğin sonlandırılması anlamına gelmektedir. Rahme vakumlu bir aletle yapılan işlem sonrasında gerekli temizlikler yapılarak gerçekleştirilir. Kürtaj sırasında gerekli ağrı kesiciler yapılacağı için hasta hiçbir şekilde ağrı hissetmez. Tabi kürtaj yapılmadan önce mutlaka ultrasonografi muayenesi yapılır ve gebeliğin büyüklüğü değerlendirilir. Sonrasındaysa yukarıda bahsettiğimiz vakumlu enjektör rahim ağzına yerleştirilir ve temizleme işlemi gerçekleşmiş olur. Halk arasında farklı isimlerle telaffuz edilen kürtaj, modern aile planlaması kapsamında ya da farklı sebeplerle istenmeyen bir gebelik ortaya çıktığında akla gelecek son çare olarak kürtaja başvurulmalıdır.
Kürtaj Nasıl Yapılır?
Tabi sadece gebelik sonlandırılması için değil belirli sebeplerden dolayı düşük yapmış kişiler rahim içerisinde bebeğe ait kalan parçalar varsa ve tüm materyaller tam olarak atılamadıysa da yapılır. ‘’Kürtaj ne demek’’ dendiği zaman aklımıza direkt istenmeyen gebelikler için başvurulan son çare olarak gelse de aslında geniş bir anlam içeriğine sahiptir.
Kürtaj aslında tüm rahim içerisinin temizlenmesi işlemidir. Uzun süre adet gören ve hamile olmayan kadınlara da kürtaj uygulanabilmektedir. Bunun ismiyse ‘’Probe Kürtajdır”. Kanamanın nedeni anlaşılması için alınan örneklerle sebepleri araştırılır. İstenmeyen gebelikleri sınırlandırmak ve anne sağlığı için önem arz eden hamileliklerde önlem almak adına başvurulması gereken son yöntem kürtajdır.
Kürtaj Sonrası Nasıl Bir Süreç İzlenmelidir?
Kürtaj sonrasında vajinal bölge hassas olacağı için sık aralıklarla çamaşır ve ped mutlaka değiştirilmeli ayrıca verilen ilaçların düzenli kullanılması gerekmektedir. Cinsel ilişkiye asla girilmeyip ortalama 2 hafta sora kontrole gidilmelidir.
Kürtaj sonrası kanama belirli bir müddet artacağından dolayı aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır. Eğer bunların haricinde beklenmeyen bir durumla karşılaştıysanız mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Kürtaj Ne Kadar Sürer?
Lokal anesteziyle yapılacak kürtaj işlemi 15 dakika sürmektedir. Genel anestezi sonrasıysa hasta 1 saat sonra evine gönderilebilecek duruma gelmektedir. Sonrasında evde dinlenmeyle devam edecek süreci 1 hafta sonraki doktor kontrolü izleyecektir.
İzmir Kürtaj Fiyatları 2016 Ortalama Ne Kadar?
İzmir kürtaj fiyatları 2016 sorusunun cevabı için kendi doktorunuza başvurup İzmir kürtaj fiyatları hakkında bilgi almanızda fayda var. Çünkü kürtaj yapılacak kişinin genel durumu, gebelik süresi ve neden böyle bir işleme başvurduğunu bilmek doktorunuzu da yönlendirmiş olacaktır. Kendi İzmir kürtaj fiyatları 2016 listesini sizlerle paylaşacak olan doktorunuz mutlaka sağlık durumunuza uygun bir yol izleyecektir. Herkesin farklı bedene ve sağlık durumuna sahip olduğu gibi İzmir kürtaj fiyatları 2016 başlığında da çeşitli fiyatlandırmalar olacaktır. En doğru fiyatı ve izleyeceğiniz yolu öğrenmek için İzmir kürtaj fiyatları 2016 ve daha farklı sorular için mutlaka doktorunuzla irtibata geçiniz.
Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!