Kürtaj Fiyatları Nedir ve Nerede Kürtaj Yaptırmalıyım?

Ülkemizde yaşanan bilinçsiz ve korumasız cinsel ilişkilerin sayısının artması sebebi ile toplum içerisinde birçok bireyler kürtaj işlemi yaptırmaktadır. Kürtaj işlemine olan talebin artması sebebi ile belirli bir fiyat söylemek mümkün değil. Genel olarak bu tür işlemlerin fiyatları şehirden şehre farklılık gösterebilir. Gelişmiş şehirlerde gerek ulaşım imkanları gerekse kliniklerin konforu değişiklik gösterebilir. Bunda tanınan kliniklerin kalitesinden dolayı daha pahalı olduğunu söylemek mümkündür.

İzmir Kürtaj Merkezleri ve Fiyatları

İstanbul’dan sonra kürtaj işlemi yaptırılan ilçemiz İzmir’dir. Bölge üzerinde profesyonel hizmetler veren kürtaj İzmir şehri ve daha birçok şehirde yapılmaktadır. Seçim yapacağınız yerin güvenli bir yer olduğundan emin olduktan sonra kürtaj uygulaması yaptırabilirsiniz. İlçede yer alan özel hastanelerde kürtajlar fiyatları biraz daha pahalı olmaktadır. Yine de en doğru bilgi için birkaç klinikle iletişime geçmeniz ve fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederiz. Devlet hastanelerine bakacak olursak ise burada daha uygun fiyatlar olduğunu görebilir. Bu hastanelerde işlem her isteğe bağlı olarak yapılmasa bile ortalama bir fiyat sunulmaktadır.

Kürtaj Fiyatına Etki Eden Faktörler Nelerdir?

Fiyatlar işlemin uygulanacağı hastanenin yerine göre, sahip olmuş olduğu tıbbı teçhizat ve ne kadar kaliteli malzemelerin kullanılmasına göre, aynı zamanda doktor ve ameliyat esnasında kullanılacak anestezi gibi etkenlere göre değişiklik göstermektedir. Fakat kesin bir fiyat öğrenebilmeniz için öncelikle muayeneden geçmeniz gereklidir. Eğer İzmir ilçesinde yaşıyorsanız burada da ilk önce ultrason ve kürtaj işlemlerinden geçmeniz gerekecek. Sonrasında kürtaj fiyatları ne kadar konusunda daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kimlerin Kürtaj İşlemi Yaptırması Uygundur?

Bu işlemi yaptırmak için 18 yaşından büyük olmanız gereklidir. Uygulamayı evli ya da bekar bayanlar uygulayabilir. Dikkat etmeniz gereken diğer bir etken ise gebeliğinizin 10 haftayı geçmiş olmasıdır. Eğer tüm özellikler sağlanıyorsa sizin için uygun olan kürtaj merkezi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Tıbbı durum sebebi ile aşırı kanama zamanı acil bir kürtaj yapılması gerektiği zaman yetişkin bayanların özel hastanenin acil bölümüne götürülerek hiçbir ücret ödenmeden kürtaj işlemi yapılmaktadır.

Eğer sizde kürtaj işlemi yaptırmak istiyorsanız öncellikle internet üzerinden derin bir araştırma yapmanız gerekecektir. Çünkü bu alanda her ne kadar deneyimli doktorlar bulunsa bile, acemi kişiler de hizmet vermektedir. Burada sizin sağlığınız önemli olduğu için mutlaka uygulamayı yaptırmadan önce doktorunuzu iyi tanımalısınız. Aksi takdirde olumsuz sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. İzmir üzerinde bu hizmeti veren kişileri bulmak için internet üzerinden araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

 

 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir