Vajina Daraltma Operasyonuyonu

Vajina daraltma İzmir işlemini İzmir’deki kliniklerdeki tüm jinekoloji uzmanları yapmaktadır. Bu işlem uzmanlık gerektirecek estetik ameliyatlar olduğu için vajinanın yapısındaki değişimleri yapmada uzman kişiler gerekmektedir. Vajinoplasti denilmekte olan daraltma teknikleri arasında olan cerrahi bir müdahaledir. Hem işlevsel hem de estetiksel açıdan pozitif neticeleri meydana getiren bu işlem son zamanlarda çokça tercih edilmektedir. Kadınlarda vajinanın genişlemesi ve eski sıkılığında olmaması cinsel birliktelik anında cinsellikten tatmin olmama durumlarını ortaya çıkarabilir. Böyle bir sorun yalnızca erkekte olmamak ile birlikte kadında da görülür. Netice olarak eşler arasındaki cinsel isteksizliğe neden olabilmektedir ve büyük bir sorundur. Bu problem vajina darlığı operasyonu ile jinekolojinin yapmakta olduğu işlem ile uygulanır.

Neden Yapılır?

1- Cinsel Haz ve Tatmin Olamama: Kalitesiz bir cinsellikten kurtulmak amacı ile yapılan vajinoplasti cinsel hayatı düzenler ve iki tarafında vajina darlığı sayesinde haz almalarını sağlar.

2- İlişki Anında Vajinadan Çıkabilecek Sesler: Cinsel birliktelik için yoğunlaşmanın ikili ilişkilerde orgazm çok ama çok önemlidir. Gevşemekte olan vajina, vajina daraltma ameliyatı öncesinde garip birtakım sesler çıkartmaktadır. İşlem sonrası bu sesler ortadan kalkar.

3- Ağrılı Cinsel Birliktelik: Doğumdan sonra oluşan sarkma ile birlikte hem vajinanın estetik duruşunun yenilenmesi ayrıyeten gevşekliğin daha aza indirilmesi için bu uygulama yapılır.

4- Cinsel İlişki Öncesinde ve Sırasında Özgüven: İşlevsel ve estetiksel açıdan bu ameliyatı olan insanlarda hayli düzelmeler görülmektedir. Özgüvende böylelikle bir artış meydana gelir. Böyle bir halde ilişkilerdeki kalite artar, çiftlerin orgazma ulaşmasında kolaylaşma olur. Evlilik içi bağlarda pozitif etkiler görülür. Cinsellik bakımından güzel bir görünüme sahip olamayan vajinalar kadınlarda depresyona neden olmaktadır.

Vajina Daraltmanın Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Anestezi ve Ameliyat Süresi

Alanında uzman olan jinekologlar vajina daraltma ameliyatında öncelikle kişiye genellikle lokal anestezi uygulanır. Kişinin ve doktorun isteği ile genel anestezi yöntemi de uygulanabilir. Vajina sıkıştırma ameliyatı yaklaşık bir saat sürmektedir. Lokal anestezi yöntemi ile ameliyat olacak olan kişiler ameliyata girmeden önce tok olmaları gerekmektedir. Genel anestezi yöntemi ile ameliyata girecek olan hastalar ise ameliyata girmeden önce aç olmaları gerekmektedir. Müdahalede vajinanın başlangıcından itibaren içeri doğru olan 4 santimetre uzunluğunda olan alan daraltılır. Vajina 1 – 2 santimetre büyüklüğünde daraltılmakta olur. Ve böylelikle müdahale bitmiş olur. Dikiş izleri ise iç kısımda olacağı için dışardan görünmez.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir