Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı

Birçok internet sitesinde kızlık zarı dikim merkezleri ve kızlık diktirme konusundaki ilanları görmekteyiz. Bu tür ilanlar işlemden önce kadınların iyice araştırma yapmış olduklarını güven veren bir merkez ve hekim arayışına girdiklerini gösterir. İşlem öncesinde mühim olan şey budur. Kesinlikle kadın doğum uzmanı tarafından yapılması gerekir. Müdahale öncesi jinekolojik yöntemler ile kontrol edilir ve sizin anlatmak istedikleriniz dinlenir. Ayrıca hangi yöntem ile yapılacağı ise hasta ile doktor bir araya gelerek ortak karara varılır ve kızlık zarı dikimi işlemi başlar. İki tür işlem yapılabilir birincisi flep ikincisi ise mikrocerrahi işlemidir.

Kızlık Zarı Dikiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kızlık zarı dikiminden sonra kişiler kendi hayatlarına çok çabuk bir şekilde dönerler. Birinci hekim muayenesi olana kadar dikkat edilmesi gerekecekleri şöyle sıralayabiliriz:

1- İşlem sonrasında çok fazla olmamak şartı ile normal derecedeki kanamalar beklenebilecek durumlardır. Zira kanama aşırı bir şekilde olur ise doktora gitmekte fayda vardır.

2- İşlem sonrasında kanama olmayıp 1 – 2 gün sonra kanama olması insanların aklına dikişlerin patlamış olabileceği düşüncesi gelir. Ancak bu kanamalar içeride birikmiş olan kanamaların kendilerini dışarı atmalarıdır. Telaş yapmadan hekiminize başvurmanız önem teşkil eder.

3- İşlemden sonra kişinin 2 gün sonra duş almaması sonra 1 hafta olmak üzere ılık su ile duş alınmalıdır. Özel bölgenin temizliği için de keseleme yöntemi ile özel bölgenin tahriş edilmemesi gerekir. Gerekli bölgeye itinalı davranmalı ve sabunlu su kullanılması önem ile tavsiye edilir.

4- Her türlü tehlikeye karşı genital bölge temiz şekilde tutulmalıdır.

5- Dantelli çamaşırlar yerine yumuşak ve pamuklu iç çamaşırı kullanılmalı eğer mümkün ise sürekli gün sonunda iç çamaşırı değiştirilmelidir.

6- Bacaklarda kasılma yaratabilecek spor hareketleri yapılmamalıdır.

7- Akıntı halinde hekime başvurmak mühimdir.

8- Dikim sonrası dikişlerin alınma durumuna gerek yoktur. Alınmasa da olur zira eriyen dikiş ipleri kullanılıyor.

Kalıcı Kızlık Zarı Dikiminden Sonra Ne Zaman Cinsel Birliktelik Yaşanabilir?

Flep veya mikrocerrahi tekniği ile yapılan kızlık zarı dikiminden sonra  25 – 30 gün cinsel birliktelik yaşanmamalıdır. 1 ay geçip gittikten sonra alakalı dokularda olan iyileşmeler kendini tamamlar.

Kızlık Zarı Dikiminin Fiyatı Neye Göre Değişir?

Kızlık zarı dikimi fiyatı ölçeği müdahalenin hangi işlemler ile yapıldığına göre değişim gösterebilmektedir. Flep kızlık zarı diktirmenin fiyatları ile mikrocerrahi ile kızlık zarı dikiminin fiyatları farklıdır. İşlemin yapılacak olduğu şehir de bu konudaki etkenler olarak sayılabilir. Örneğin İzmir’de yapılan kızlık zarı dikiminin İstanbul’dakine göre farklı olması hali gibi.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir