Kürtaj Hakkında Genel Olarak Bilinmesi Gerekenler

Kürtaj ya da küretaj, istenmeyen gebeliklerin tıbbi olarak sonlandırılması işlemi olarak bilir. Fakat jinekoloji bilim dalında kürtajın amaçları ve yeri sandığımızdan daha geniştir. İlaçla durdurulamayan kanamaların durdurulması, gebelik sonlandırma, rahim içerisinde kalan gebelik materyallerinin alınması gibi işlemlerde kürtaja başvurulur.

Genel anestezi ya da lokal anestezi uygulanarak yapılan kürtaj işleminde öncelikle bir dizi testten sonra uygulama başlatılır. Birden çok uygulama yöntemi olan kürtajda en çok bilinen vakum ile gebeliğin sonlandırılması ve temizleme işlemidir.

Gebeliğin başlarında tespit edilen anomali durumlarında, bebeğin gelişimini tamamlayamayacağı anlaşıldığında veya bebeğin rahim içerisinde ölmüş olması durumunda kürtaj yapılır. Çünkü ölü bebeğin anne rahmi içerisinde kalması ve beklemesi anneye oldukça zarar verecektir. Bu durumlarda gebeliğe acilen son verilmeli ve en etkili yöntem zaman ve büyüklük baz alınarak yapılacak olan kürtaj işlemidir. Kadınlar işleme başlamadan evvel kürtaj acıtır mı sorusunu sürekli irdeleyip korktukları için bu soruya cevap vermek gereği duyduk ve şunu söyleyebiliriz ki yüzeysel genel anestezi uygulandığı zaman sorunsuz ve acı duymadan kürtaj işlemi gerçekleşir ve acı duymadan sorunsuz olarak uyanırsınız. Hiç acı hissetmeden 15 dakika içerisinde evinize geri dönebilirsiniz.

Kürtaj acıtır mı sorusundan sonraysa merak edilen bir diğer konu ‘’kürtaj günah mı?’’ ve ‘’kürtaj caiz mi?’’ soruları etrafında şekillenir. Elbette bu iki soruyla ilgili herkes yazıp çizse de sağlığı tehdit eden her durumda kürtaj olunmalıdır. Dinimiz gereği de anne sağlığı tehlikedeyse bebeğin alınması söz konusu olabilmektedir. Belirlenen yasal süreyi aşmadığınızda ve gerçekten anne sağlığı tehlikede ve çocukta belirli anomali durumlar gözlenmekteyse işlemin gerçekleşmesinde bir sakınca yoktur.

Kürtaj İzmir Alsancak Merkezlerinde Gizlilik Etiği

Kürtaj olunduğu zaman belgelerde çıkar mı ya da herhangi bir hastane kaydında gözükür mü gibi tedirgin sorular her kadın tarafından merak edilmekte ve sıkça sorulmaktadır. Fakat şunu bilmelisiniz ki kürtaj İzmir Alsancak ve diğer tüm hastanelerde gizlilik etiği esas olup istemediğiniz hiçbir bilgi karşı tarafa verilmez. Kürtaj İzmir Alsancak merkezlerinde işleminiz gerçekleştikten sonra sizden başkasına ekstra bir bilgi verilmez ve kürtaj İzmir Alsancak olarak her yerde uygulanan özel gizlilik etiği kuralları uygulanır. Hayatınızın belirli dönemin tıbbi olarak aldığınız bu kadarda kürtaj İzmir Alsancak merkezleri olarak endişe ettiğiniz gizlilik konularının hepsinde içinizin rahat olmasını sağlayacağız. Çünkü bu sizin sağlık kontrolleri ve uzmanınızla verdiğiniz bir karar ve aynı kürtaj İzmir Alsancak gibi tüm merkez ve hastanelerde aynı şekilde içiniz rahat olarak doktorunuzla görüşüp kontrollerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir