Kürtaj Sonrası Bakım Tavsiyeleri

Kürtaj işlemi sonrası ortalama 30 dk  arasında hasta taburcu olabilmektedir. Hastanın, hastane de yatmasına gerek duyulacak her hangi bir durum yoktur. Anesteziden sonraki süreçte tamamlanınca ve uzman doktorun onayıyla hasta evine dönebilir.

Kürtaj Sonrası İlaç Kullanımı

İzmir kürtaj da işlem sonrası doktorunuzun yazdığı    antibiyotik ve ağrı kesici gibi  ilaçlar kullanılmaktadır. Bu konuda hekiminize danışmadan, kesinlikle ilaçlar konusunda bir şey yapmayınız.

Yasal Kürtaj Süresi Nedir?

Bebek aldırma   amaçla yapılacak olan kürtaj, yasal olarak 10 haftalık gebeliğe kadar yapılabilmektedir . Hamilelik süresin de , son adet kanaması ile hesaplanmaktadır ve ilişki tarihinden itibaren geçen süreden ortalama 2 hafta uzundur. 10 haftalık süre 2.5 aya denk gelmektedir . Bebekte bir anormali olması, rahim için de ölmesi veya  hamileliğin devam etmesinin anne sağlığını tehlikeye atması gibi durumlar söz konusu ise, 10 haftadan daha uzun gebeliklerde yasal kürtaj süresi aşıldığından, ancak heyet raporu aracılığı ile  kürtaj yapılabilmektedir.

Kürtajı Nerede Yaptırabilirim?

Kürtaj işleminin mutlaka ve mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekimi tarafından, hijyenik ortamlarda yapılması gerekmektedir. Kürtaj yapılan yer de , steril ortam en önemli unsurdur. Hastalarımıza  özellikle söylüyorum ki, kürtaj işlemini yaptırmaya karar verdiğinizde, işlem yaptıracağınız kürtaj merkezinde, hijyeni, sterilizasyonu sorgulayıp , araştırınız. Kullanılan aletlerin size özel ve tek kullanımlık olup olmadığını muhakkak sorarak teyit ediniz. Öncesinde detaylı bir muayene olunması ve  sonrasında ise ilaçların düzenli kullanılması ,doktor takibi gerekmektedir. İzmir de kürtaj yapan merkezler içerisinde, merkezimiz tüm bu koşulları karşılamaktadır ve dilediğiniz zaman kliniğimizi gezebilir, bilgi alabilirsiniz.

 

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir